25.11.2019 12:11

Módny tip: Jednoduchý návod ako si správne zvoliť vhodné náušnice k vášmu typu tváre

Náušnice často fungujú nielen ako doplnok, ale aj ako nosný prvok celého outfitu. Vedia pozdvihnúť jednoduché šaty a urobiť z vás divu.

Všimli ste si už niekedy, že nie všetky náušnice vám dodajú želaný efekt? Rôzne tvary náušníc totiž môžu pri vašej tvári pôsobiť iným dojmom.

Zamýšľali ste sa prečo pri vašej okrúhlej tvári vyzerajú dlhé visiace náušnice dobre, ale tie obľúbené napichovacie náušnice z dovolenky sú vo vašich ušiach divné?

Milé dámy, tu je riešenie vášho problému - nabudúce, ak si budete kupovať náušnice, vyberajte si ich podľa nižšie uvedeného návodu. Rysy vašej tváre a tvar náušníc sa navzájom ovplyvňujú a preto by ste mali prihliadať na to, aké náušnice si vyberáte.

Srdcová tvár

Máte čelo, ktoré je širšie ako vaše líca a tvár sa vám zužuje smerom k brade? V tom prípade ste majiteľkou srdcovej tváre. Náušnice by mali vytvoriť rovnováhu a upozorniť na spodnú časť tváre. Ideálne sú pre vás náušnice v tvare slzy či trojuholníka. Pozor však na trojuholník s dvomi cípmi hore, ten vám viac ublíži než pomôže. Taktiež nič nepokazíte stredne veľkými kruhovými či veľkými orientálnymi náušnicami. Vyhnite sa však malým kruhom a napichovacím náušniciam.

Obdĺžniková tvár

Máte tvár, na ktorej šírka čela, líc a čeľuste sú rovnaké? Potom máte obdĺžnikovú tvár. Lichotiť tomuto tvaru budú väčšie kruhy, dlhé slzové či oválne náušnice a taktiež aj napichovačky. Pomôžu vyzdvihnúť lícne kosti. Krásne vyniknú s odhalenými ramenami a krkom.

Okrúhla tvár

Okrúhla tvár má plnšie líca a okrúhlejšie črty. Ženy s okrúhlou tvárou majú väčšiu plochu okolo líc, než na vrchu alebo spodku tváre. Ak máte tento typ tváre, je potrebné vyvážiť guľatosť, preto sa držte ďalej od robustných napichovacích náušníc, či kruhových tvarov, ktoré pripútajú pozornosť do stredu tváre. Noste radšej dlhšie visiace náušnice, ktoré predĺžia líniu tváre. Je jedno či zvolíte predĺžené ovály, obdĺžniky, či veľmi aktuálne strapce. Tieto náušnice vám určite sadnú.

Podlhovastá tvár

Ak máte úzku a dlhšiu tvár - podlhovastú, opticky jej dopomôžu práve okrúhle náušnice, taktiež obručové kruhové, ale aj elegantné napichovacie náušnice. Ideálne guličky či kruhy prípadne so zaoblenými okrajmi.

Oválna tvár

Ak patríte medzi tie šťastné ženy, ktoré sú obdarené symetrickou oválnou tvárou, máme pre vás dobrú správu! K vašej tvári sa hodí akýkoľvek typ náušníc, preto sa nebojte experimentovať a skúšať rôzne originálne kúsky :).

zdroj: www.sperkysan.sk

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Voláme sa Rita a Ľubica, sme mama s dcérou a vyrábame šperky, baví nás to a robíme ich s láskou. Pracujeme s rôznymi technikami - s korálkami, živicou, polymérovými hmotami, so sklom, cínom. Snažíme sa vždy rozširovať svoje obzory a prinášať vám nové a originálne šperky. Väčšinu šperkov vyrábame iba v počte jeden kus, takže sa vám nestane, že na ulici stretnete niekoho s rovnakým šperkom, ako to býva pri sériovo vyrábanej bižutérii. Každý kus prejde našimi rukami a dbáme na kvalitu výrobkov. Nájdete ich na www.sperkysan.sk

Chceš vedieť, keď sperkysan pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.