Naozaj chcete dať žene pod stromček robotický vysávač?

Vianoce sú za rohom a my muži, aj napriek enormnej snahe obchodníkov, sme opäť prekvapený, ako rýchlo celý rok ubehol, odkladáme nákup darčekov na poslednú možnú chvíľu.

U nás budú tieto Vianoce iné. Spravil som zo sebou dohodu, že tento rok sa pri výbere darčekov nebudem správať ako dobytok.

Mal som vianočné precitnutie.  Zamyslel som sa nad tým, čo som kupoval ako darček pod stromček po minulé roky. Oblial ma studený pot. Naozaj som niekomu daroval kuchynské nože? Kávovar?Panvicu? Žehličku? Nezdá sa mi to? Fakt som to spravil? Pripadalo mi to úplne normálne, alebo som len správne naprogramovaný reklamou naklusal do obchodu odovzdať svoje peniaze, výmenou za dosiahnutie kvartálnych korporátnych výsledkov?

Snažil som sa vyvolať konkrétny pocit. Je krátko po večeri. Sedíme pekne nastrojení.  Jedlička svieti. zazvoní zvonček. Po deťoch prichádzajú na rad dospeláci. Moja polovička sa načahuje po nešikovne zabalenej krabici. Chvíľka napätia, 3, 2, 1...Moment prekvapenia. Krabica slávnostne odhaluje prvé nápisy a logo. A je to tu! Tefal FV9788 Ultimate Anti-Calc, príkon 3000 W, vertikálne naparovanie, odvápňovanie, samočistenie, anti-drip systém (proti odkvapkávaniu), rýchle nahriatie, bezpečnostné vypínanie a funkcia kropenia, objem nádržky 350 ml, parný výkon 55 g/min, Krása!

Zamýšľam sa, koľko hereckého výkonu musia naše polovičky vynaložiť, aby nám dali najavo ako ich potešil ďalší elektrický nezmysel z Alzy, Heréky, či Andrea shopu.

V týždni som bral susedov autom do práce a reč prišla prirodzene aj na darčeky. Téma bola výhody a nevýhody robotického vysávača. Povysáva TO dôkladne? Nezasekáva sa TO pod kuchynskou linkou? Je k tomu aj aplikácia do telefónu? Má TO kameru, alebo senzory? Muži, ...a nie je to jedno? Fakt nemáme na viac, ako poslušne odsledovať reklami a poslušne zobať z ruky všetkým Samsungom, Philipsom, Applom, ETAám a Panasonicom?

Naozaj sme taký dobytok, že im ten spotrebič darujeme pod stromček aj tento rok!?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Krokvpred je podcast, v ktorom sa snažíme dať ľudom informácie, inšpiráciu a názory, ktoré si myslíme, že sú v živote podstatné a vedia pomôcť.

Chceš vedieť, keď romanhutira pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.