1.11.2017 20:12

1 šaty 3-krát inak

Nemusíte míňať 100-ky Eur na stále nové oblečenie. Stačí sa naučiť pracovať so základnými kúskami ktoré už v šatníku máte, a dokombinovať ich vždy trošku inak.

Ja som si na ukážku vybrala basic biele šaty a ukážem vám ich použité v 3 rôznych outfitoch. Mám ich veľmi rada, lebo vďaka zaujímavo riešenej sukni niesú nudné, ale na druhej strane sú dosť jednoduché na to, aby sa dali zakomponovať do rôznych outfitov a štýlov.

LADY BOSS

Biznis oblečenie nemusí byť len tmavé a strohé. Biele šaty vytvorili príjemný elegantný základ. Chcela som ho ale trošku oživiť a ukázať vám, že ani v biznise sa netreba báť farieb, pokiaľ udržíme čisté línie a neprestrelíme to aj so vzormi aj strihmy. Jednoduché žlte sako vytvorilo zaujímavý kontrast s červenou kabelkou a to isté som zopakovala aj na dolnej časti tela: žlté lodičky kontrastujú s červenými pančuškami. Doplnila som to už len červenými slávnostnejšími naušnicami. V banke by som takto asi neuspela, ale na prezentáciu ku klientovi v reklamnej agentúre, som takto chodila bežne. Pri rokovaniach alebo prezentáciách, kedy sedíte za stolom pôsobíte na klienta veľmi príjemne a optimisticky vďaka kombinácií žltej a bielej farby. A keď sa postavíte – prichádzate, či odchádzate, zanecháte vďaka červeným pančuškám nezabudnuteľný dojem:) Ak je toto na vás už príliš divoká kombinácia, skúste tlmenejšie farby, ale zachovajte princíp kontrastu 3 farieb (ako kombinovať farby si môžte prečítať tu) a na vrchnú časť tela použite svetlejšiu farbu ako na spodok.

VESELÁ ŠKOLÁČKA

V mojom prípade už trošku odrastená školáčka :) Ale napriek tomu, že som školské lavice drala už pekne dávno, niekedy mám chuť obliecť sa takto pohodlne a nenútene. Tentokrát šaty pôsobia ako sukňa, keďže sú prekryté rolákovým svetrom. Hravý dojem umocňujú podkolienky. Aby sa vám pohodlne utekalo z prednášky na prednášku perfektne poslúžia conversy v kontrastnej červenej farbe aby to celé oživili. Červenú som zopakovala aj na strapcovom náhrdelníku a na perách. Metalický ruksak na chrbát môžete nabaliť všetkými potrebnými knihami a hurá zvoní :)

S KAMOŠKOU NA KÁVIČKU

Tu vidíte šaty v plnej kráse a jednoduchosti. Tentokrát som si obliekla ešte jednu vrstvu podne - modrú košelu, z ktorej som nechala vykúkať golier a rukávy. Keďže po meste po mačacích hlavách nerada chodím v opatkoch, vyhrali to opäť tenisky. Na oživenie som použila cyklámenové pančušky a zopakovala som tak farebnosť ktorú mi udala kabelka.

Moje kombinácie sú len ukážkou toho, ako sa dá vyhrať s jedným kúskom oblečenia. Nieje to striktný návod, ktorého sa treba presne držať. Moja rada by znela len takto: Hrajte sa, kombinujte farby a doplnky, vrstvite. Uvidíte aké rôzne outfity týmto princípom dokážete z basic kúskou vytvoriť bez nutnosti nakupovať stále nové oblečenie.

Pestrý deň vám prajem,

Zuzana/ Zrzkastyle

Foto: Tomáš Figura @tom_loft

Outfit 1: šaty: Zara / sako: Zara / lodičky: Stradivarius / kabelka: Mango / naušnice: Famme Fashion /Pančuchy: Calzedonia

Outfit 2: šaty: Zara / rolák: Bershka / ruksak: Bershka /tenisky: Converse / Náhrdelník: You

Outfit 3: šaty: Zara / košela: Stradivariu /kabelka: Bloger Bazar (@Stylemon) / pančuchy: Bepon / tenisky: Deichmann

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Viac podobných článkov nájdete na mojom fashion blogu www.zrzkastyle.com

Chceš vedieť, keď zrzkastyle pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.