The Batman (2021) - novinkový súhrn

Po Batman vs Superman: Úsvit spravodlivosti a Justice League sa dočkáme ďalšieho spracovania ságy o netopierom mužovi z Gotham City od DC.

Dúfajme, že tento počin dopadne lepšie ako predošlé dva menované, ktoré si odniesli vlnu kritiky od fanúšikov i recenzentov. Na rozdiel od Nolanovej ospevovanej trilógie s Christianom Balom v hlavnej úlohe, ktorá nám priniesla doposiaľ najrealistickejšie spracovanie Batmenovho príbehu. Release date je každým dňom bližšie a tvorcovia nám pomaly ale isto odkrývajú detaily z natáčania.

Role Temného Rytiera sa chopil herec Robert Pattinson, ktorému sa po rokoch konečne podarilo vymaniť z tieňa Twilight Sagy kde stvárnil "fešného junáka", upíra Edwarda Cullena, len preto aby sa do tieňa opäť vrátil, ale tentokrát zahalený v tmavom plášti, so znakom netopiera na hrudi. Robert sa nám už niekoľko krát predviedol aj inak ako vyššie zmienený upír a to v snímkoch ako Cosmopolis alebo The Lighthouse, kde jasne ukazuje že má na viac ako len na plytké tínedžerské fantasy.

Myslím si, že Pattinson je dobrou voľbou, či už ako Bruce Wayne, extravagantný mladý playboy a milionár, aj ako Batman, ikonický hrdina Gothemu.

Najnovšie sme sa dočkali odhalenia Pattinsona v "BatSuite". Video sa objavilo na internete 14.2. spolu s ochutnávkou soundtracku, ktorý má na svedomí Michael Giacchino.

Ako to už býva zvykom, reakcie na tento krátky trailer sú rozporuplne. Zatiaľ čo jedna skupina fanúšikov s nadšením odrátava dni do premiéry, druhá kritizuje Batsuit práve kvôli zjavnej podobe s oblekom jeho kolegu z Marvel univerza, Daredevilom. Za čo z časti môže aj nasvietenie traileru.

Režisérskeho kresla sa ujal Matt Reeves, ktorý prevzal oťaže po Benovi Affleckovy. Ten mal pôvodne vo filme hrať aj hlavnú rolu, ale bohužiaľ a pre niektorých aj chvála bohu, od projektu odstúpil. Následne Reeves prepísal cely scenár nanovo a to má za následok, že snímku sa dočkáme až v druhej polovici roka 2021. Pokiaľ máte obavy, že film nebude mat dosť skúseného režiséra tak vám ich možno vyvráti fakt, že Reeves má na konte tituly ako Vojna o planétu opíc, Ulica Cloverfield 10 alebo Cloverfield: Monštrum.

Temného rytiera uvidíme v noirovom prevedení a tešiť sa vraj máme aj na detektívnu stránku nášho hrdinu, ktorá bola zväčša prezentovaná najmä v herných tituloch, komiksoch a animovaných filmoch.

Gothemskému hrdinovi skrížia cestu dnes už notoricky známi zlodusi ako Ridler (Paul Dano) či Penguin (Colin Farrell).

Samozrejme, uvidíme aj Alfreda Pennywortha (Andy Serkis), právu ruku a komorníka pána Wayna ale aj známu zlodejku, slečnu večne balansujúcu na pomyselnej hranici medzi dobrom a zlom, Selenu Kyle a.k.a. Catwoman (Zoë Kravitz). V roli komisára Jamesa Gordona sa nám predstaví Jeffrey Wrighth, ktorého sme mali možnosť vidieť napríklad v seriálovej adaptácii od HBO, West World.

Na záver prikladám len zaujímavosť, že Batman sa po prvý krát objavil v komikse v roku 1939, postavu vytvorili Bill Finger a Bob Kane. Treba ale podotknúť, že Batmanov charakter tak ako ho poznáme dnes sa rokmi vyvíjal (napr. spočiatku používal strelné zbrane a neštítil sa ani zabíjať).

Predpokladá sa, že film by sme mohli vidieť už 24.6 2021.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
7
Poslať správu
Filmové a seriálové recenzie, zhrnutia a eventy z môjho uhla pohľadu. email: [email protected]

Chceš vedieť, keď Mário "Padre" Adamko pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.