6.11.2017 22:11

Týždeň v hudbe (06.11.2017)

Prehľad toho, čo sa udialo v alternatívnej hudbe za posledný týždeň. Na svoje si prídu tentokrát aj milovníci slovenskej scény

1. Sufjan Stevens - "Myster of Love" a "Visions of Gideon"

Sufjan Stevens prispel dvoma skladbami na soundtrack k filmu Call Me By Your Name. Ide o romantickú drámu od režiséra Luca Guadagnino. V našich končinách ho bude poznať málokto, čoho dôkazom je aj fakt, že film sa do našich kín nedostane. Ale to už sme od hudby odbočili moc. Naspäť k skladbám. Ide o klasické skladby, ktoré sú pre Stevensa charakteristické zasneným zvukom a jemnými melódiami. Nech sa páči.

Zdroj: Stereogum

2. Flying Lotus so psychadelickým klipom

Flying Lotus pracuje na novom albume, a tak sa podelil s nami o malú ochutnávku. Ide o dvojminútovú groovy vecičku s názvom "Post Requisite". Skladbu sprevádza psychadelický kolážový klip. O jeho réžiu sa postaral Winston Hacking (spolupracoval aj s Flying Lotus na jeho režijnom debute Kuso). Novinku si môžete vypočuť o centimeter nižšie.

Zdroj: Pitchfork

3. Harakiri For The Sky rozvíri metalové vody

Pre milovníkov tvrdších vecí mám skvelú skladbu od kapely Harakiri For The Sky. V stopáži ôsmych minút nájdete porciu tvrdých riffov, rýchlych bicích, ale aj mnoho prijemných melódii, ktoré vytvárajú rovnováhu so zúfalými vokálmi. Skladba sa objaví na albume "Arson". Ten by sa mal v obchodoch objaviť 16. februára 2018.

Zdroj: Instagram

4. Longital so "sýtim" videoklipom

Longital skladbu "Spokojný a sýta" obohatila o animovaný videoklip od talentovanej animátorky Michaely Mašánovej. Vizuál veľmi trefne vystihuje temnejšiu atmosféru pesničky, a nemôžem nič iné len pochváliť túto výbornú prácu.

Zdroj: Facebook

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Floyd pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.