Ilúzia "modernej medicíny"

"Naša civilizácia je vyspelá akurát tak vo vlastnej zaostalosti"

Tvárime sa akí sme "moderní", a pri tom sme takí sprostí, že ORGANICKÉ choroby organických ľudských bytostí sa snažíme liečiť syntetikami umelo vyrobenými v laboratóriách. A pri tom sa nedokážeme riadiť ani len elementárnymi znalosťami z biológie, nie, prednosť pred nimi má totižto chamtivosť, arogancia a nekonečná honba za nekonečným ziskom aj cez mŕtvoly. Keby nemala, tak by na mnohých základných školách mali biológiu častejšie ako jedenkrát do týždňa, a potom že ľudia nevedia nič o tom, že sú vlastne organické bytosti. Kto by pre boha nevedel, že je organická bytosť, a že nejaké syntetiká jej spôsobia akurát tak hormonálnu nerovnováhu mozgových hormónov, že potom ani len nedokáže prísť na to, že je vlastne organická bytosť. A zrazu si isté korporácie dosadia novú vládu, aby jej ľudia ľahšie uverili ako im zázrakom odrazu ide o naše zdravie a snažia sa nás presvedčiť, že imunitu nám vybuduje sociálna izolácia, rúška a nejaké syntetické vakcíny, vyvolávajúce autoimunitné ochorenia. A nie prírodné vitamíny, minerály, polysacharidy a triterpény, ktoré chránia napríklad DNA pred poškodením.

Niekedy mám skrátka pocit, že táto civilizácia skončí skôr než dosiahne akýsi pomyselný vrchol svojho vývoja, pretože namiesto toho aby sa vyvíjala, tak práveže degeneruje a ironické na tom je, že sa degeneruje sama. Odrazu je všetko "smart", všetko okrem ľudí. Tí sa radšej spijú, zlikvidujú si zdravie svojich pľúc 30 ročným fajčením napríklad, a potom musia na pľúcnu ventiláciu, vraj kvôli vírusu, mhm, jasné, a ja žeriem seno.

Táto takzvaná moderná medicína, je najviac zaostalá a najviac primitívna medicína, ktorá zo všetkých druhov medicíny v podstate existuje. Napríklad ajurvéda či tradičná čínska medicína sú podstatne staršie, staré celé tisícročia a paradoxne omnoho účinnejšie, pretože liečia príčinu ochorení a nie ich následky. Ďalšia irónia tohto celého je, že bez pôvodnej prírodnej medicíny by táto moderná syntetická nikdy v podstate nevznikla, keďže využíva chemické vzorce odvodené z prírodných látok. Žiaľ ich využíva veľmi nešťastne, inak by nenarastal počet chorých ľudí s automunitnými chorobami, a to vrátane malých detí.

Ďalším veľkým paradoxom je, že práve ľudia, ktorí využívajú prírodnú medicínu, sú viac zdraví, takže sú aj viac ekonomickí, keďže sú menej chorí, nechodia tak často na PNky, tým pádom viac zarobia a tým pádom aj viac minú. Sú efektívnejší, majú viac prírodným vitamínov, minerálov, polysacharidov, pretože ich užívajú aj preventívne, takže ich mozog pracuje lepšie, keďže netrpí hormonálnou nerovnováhou ani psychickými problémami, ktoré spôsobuje nedostatok vitamínov a minerálov.

"Pristupujte k potravinám ako k liečivu, inak budete jesť lieky"

Steve Jobs

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Verím, že veda a spiritualita spolu koexistujú. Akurát spiritualita je názov pre "tajomnú" oblasť vedy, ktorú je značne obtiažne preskúmať, vysvetliť a objasniť. Ja sa o to pokúšam, na báze známych faktov odvádzam nové. Ide mi o jedno, a to ukázať ľuďom nahú pravdu.

Chceš vedieť, keď Matej Kečkéš pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.