PRVÉ 3 TÝŽDNE

Keď začneš opäť cvičiť! Motivácia!

Na úvod

Prvé vety ktoré napíšem sa budú opakovať z prvého blogu. Nesmieme na to ale zabudnúť. Začal som cvičiť po 6/7 rokoch. Nevedel som sa na seba pozrieť, hlavne keď som si otvoril svoje staré fotografie. Pre niekoho motivácia pre niekoho smiech. Posúdite. Áno môže zato Facebook. Spomienky sú spomienky. Ak sa chceš dozvedieť viac nájdeš to v prvom blogu :

https://blog.refresher.sk/article/9228/preco-to-neskusit-znova

Prvé 3 týždne

Môj blog nieje o kázaní čo jesť a ako cvičiť. To v článku nenájdete. Nikdy ale nehovor nikdy. Blogy budú zatiaľ o pocitoch, mojej ceste a ako sa snažím dosiahnuť svoj ciel a ako na sebe pracujem.

1.Deň

Nie je to tak dávno takže ešte viem presne povedať ako to bolo. Prehliadanie fotiek, rozmýšľanie či sa do toho opäť pustím. Motivácia vo mne tak vrela že som sa do toho pustil. Samozrejme už pred prvým dňom som nad tým premýšľal.

Idem? Nejdem? Pôjde to? Je čas? Dám to? Mám šancu?

Všetky tieto otázky padali denne. Porovnávanie fotiek ma ale prinútilo. Padlo rozhodnutie. Áno idem to dať! Samozrejme musel som vymeniť potraviny, zhrnúť si krátky domáci tréning ktorý môžem odcvičiť aj doma keďže máme LOCKDOWN. Prvý deň je každý hrdina, motivácia je extrémna. Mal som úžasný pocit že začínam opäť pre seba niečo robiť. Urobím si veľký nákup zdravých potravín. Zrazu všetko zdravé. WAU to je prvý krok. Mám nakúpené. Mám pocit že už cvičím aspoň rok, jem zdravo minimálne 2 roky a vlastne som nič ešte nespravil okrem utrácania peňazí. Je to iba prehnaná motivácia? Áno je. Verte mi, ak máte tento pocit, tak 99% ľudí to pravdepodobne do pár dní vzdá. Viem! Počas 6 rokov som to spravil aspoň 4x. Hovorím si že to nie je možne. Byť motivovaný a byť premotivovaný sú na pohlaď skoro rovnaké slová ale význam majú odlišný. Keď som prvý deň jedol zdravo, odcvičil som si, cítil som sa skvelo. Perfektný pocit. Už v ten deň som vedel že to ráno bude bolieť. To je v poriadku. Veď som cvičil. Prvé čo som ráno spravil skontroloval som formu. Čakám že v zrkadle sa objaví parádna forma. Po prvom dni? Nehrozí. Ale všetko to spôsobuje motivácia a to že nie som príliš trpezlivý. Áno niekto sa musí učiť aj trpezlivosti. Za 6/7 rokov zabudnete čo to stálo úsilia, námahy a vytrvalosti.

2.Deň

Prebojoval som sa do 2 dňa. Je to úspech? Samozrejme!!! Už som začal. Zdvihol som zadok! Nikto vás nebude do toho tlačiť, musíte ten vlak rozbehnúť vy! Nikto iný! Iba vy! Áno presne ten kto sa každé ráno pozerá do zrkadla! Ak som sa už prebojoval do 2 dňa, mám to dobre rozbehnuté už nesmiem zastaviť! Musím sa prinútiť. Dodržiaval som ďalej jedlo aj tréning. Bolo to super! Úžasný pocit.

1. Týždeň

Zmena? Wau! Parádna zmena! Prvý týždeň ubehol veľmi rýchlo. Jedol som zdravo. Vynechal som úplne sladké vody/pečivo/vyprážané. Jednoducho všetky nezdravé jedlá. Áno priznávam, zhrešil som pár krát. Dal som si aj nezdravé. Ale vo veľmi malom množstve. Neublížilo mi to. Nechcel som byť od začiatku otrokom tvrdej diéty. Čo sa týka cvičenia. Prvý týždeň som cvičil 4x. Malo? Veľa? Akurat stačilo pri práci. Cvičil som väčšinou s gumami, jednoručky 10-20kg alebo vlastná váha. Prvý týždeň som zaznamenal zmeny v oblasti brucha. Stiahol sa mi žalúdok. Telo veľmi rýchlo zareagovalo. Ako keby som to plánoval už mesiac. Svalová pamäť? Myslím že áno. Spánok som sa snažil čo najviac využiť. Väčšinou 6h. Znova otázka. Málo? Veľa? Viem ale povedať že 1 týždeň som do toho dal všetko. Toto je dôležité.

2. Týždeň

Mal som nočne. Úplná katastrofa. Málo spánku. Veľmi to ovplyvnilo môj výkon. Bol som ale cvičiť vonku. Bola to paráda! Potom sa pokazilo počasie. Išlo ma z toho poraziť. Znova tréning doma. Cvičil som tiež 5-krát. Deviaty deň som si urobil prvé porovnanie. Myslím že za 9 dní super. Posúďte vyššie. Musím znova podotknúť. Jedlo mi išlo perfektne. Ani neviem či som vôbec zhrešil. Zdravo. Zdravo. Zdravo. Vymenil som pizzu za ryžové chlebíčky. Tomuto neverím že som to vôbec napísal. Ale je to tak.

3. Týždeň

Extrémne vyčerpaný. Bol som pracovne vyťažený na 200%. Prišlo to čoho som sa obával najviac. Veľa práce a nič nebudem stíhať. Celý týždeň som trénoval po 20 minútach aj to len 4x. Mal som tréning aj o 23:15. Jednoducho som musel odcvičiť aspoň niečo. Fakt ťažké. Tento týždeň bol zlomový. Mohol som si povedať že končím. Napadlo ma to? Áno. Ale len na sekundu. Hlava išla svoje. Dám to. Dám to. Dám to. A dal som to. Zamakal som. Nevzdal som to. Idem ďalej! Ťažký týždeň je zamnou. Zvládol som to. Jedlo mi nerobilo problém. Zdravo som jedol a to bolo super. Vravel som si že aj keď nestihnem cvičiť aspoň dodržím jedlo. Ale musel som prijať cukor. Zdalo sa mi že ho mám extra málo. Pomohlo mi to nakopnúť. Energia! Ale nie priveľká. Dneska som už v 22 dni. Motivácia tam je !!!

Zhrnutie :

Hodnotím 3 týždne v celku dobre. Cvičím, jem zdravo. Darí sa dodržiavať všetko aj keď nie perfektne. Napravujem a vylepšujem každý deň. Je to ťažké. Priznávam. Chce to veľmi silné sústredenie. Ak máte podobnú cestu držím vám palce. Pracujte na sebe a nezastavujte nech sa deje čokolvek!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Môj osobný blog bude o cvičení, pocitoch,ako zmenit stravovacie návyky, motivacií, ako to dosiahnuť✅ Zmeniť sa✅ Dokázať že sa to dá✅ Učiť sa zdravo stravovať✅

Chceš vedieť, keď tamasfitcsefalvay pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.