29.3.2021 11:42

Čínsky NIO je druhou Teslou!

Eco, enviro, elektromobily....Korona kríza priniesla ekonomickú recesiu a ovplyvnila aj trh s automobilmi.

Čínska spoločnosť NIO stavila na smart budúcnosť a o jej elektromobily sa začína zaujímať celý svet. Sú elektromobily ďalším nevyhnutným stupňom evolúcie automobilového priemyslu alebo je to iba krátkodobý trend?

O spoločnosti v skratke. NIO Inc. je priekopníkom na čínskom trhu prémiových inteligentných elektrických vozidiel. Poslaním spoločnosti NIO, ktorá bola založená v novembri 2014, je formovať radostný životný štýl. NIO si kladie za cieľ budovať komunitu počnúc inteligentnými elektrickými vozidlami, aby spoločne s používateľmi zdieľali radosť z rastu. Navrhuje, vyrába a predáva inteligentné prémiové elektrické vozidlá, ktoré inovujú technológie novej generácie v oblasti konektivity, autonómneho riadenia a umelej inteligencie. Brutálny dizajn! Luxusný čínsky elektromobil NIO ET7 prináša dizajn po ktorom túži nejedna mužská dušička. Tento elektromobil bude extrémne pohodlný na dlhé cesty. Futuristický interiér bude zahŕňať neviditeľné výduchy klimatizácie podobne ako Tesla. Nadštandard sú masážne funkcie na všetkých sedadlách už v základnej výbave. Ak chceš panoramatickú strechu, máš ju mať! Palubná doska je tiež High-tech a pripomína lepší sci-fi film. Viac o konkrétnom modeli nájdeš TU.

Vývoj akcií

Hodnota investície do spoločnosti NIO od uvedenia na burzu rástla raketovo! Na príklade vidíme koľko peňazí sme mohli získať, ak by sme nakúpili akcie v septembri v roku 2018. Predaj elektrických automobilov tiež súvisí s rastom akcií. Ak odhadneme, že počet automobilov, ktoré sa budú na budúci rok vyrábať a dodávať, ten bude okolo 130 000, tak NIO môže ľahko dosiahnuť predpokladaný predaj 7,1 miliárd USD. Pri porovnaní cien modelov NIO vs. Tesla vidíme, že sú takmer na rovnakej úrovni. Spoločnosť Tesla tento rok vyrobila cca 500 000 EV a je na ceste dodať tento rok najmenej 800 000 EV. Odhadujme, že počet EV od Tesly bude asi 850 000. To znamená, že dodávka 130 000 vozidiel spoločnosti NIO bude 15,29% z dodávok spoločnosti Tesla. Dobrou investíciou môže byť tak kúpa elekromobilu, ako aj kúpa akcií spoločnosti, ktorá tieto EV vyrába. Ak sa chceš dozvedieť viac o investovaní, tak nás kontaktuj do správy na www.mafinn.sk . Jozo z Mafinnu Zdroje: www.nio.com, http://wallpapers4screen.com/,

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Webový portál Mafinn TI ukáže, že investovanie je jednoduchá, chutná a dôležitá súčasť bežného života.

Chceš vedieť, keď Mafinn pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.