9.4.2021 08:46

Just do it! Investovať do tenisiek?

Investovať štýlovo do značiek, ktoré poznám? Áno, o tom je náš blog Mafinn!

Pred desiatimi rokmi som pracoval ako technická podpora v telekomunikačnej spoločnosti. Chudobný študent ide na brigádu, určite to poznáš. Natlačený v električke cestou do práce som si všimol neprehliadnuteľný bilboard s nápisom “Just do it!” Práve v tomto momente som sa začal zaujímať viac o značku Nike a kúpil som si moje prvé Nike tenisky za ťažko zarobené peniaze!

Áno, jednoducho to sprav! ... Slogan Nike je jednoduchý, surový a odvážny. Má hodnotu miliárd a zarába miliardy ročne. Za svetovým úspechom stojí úspešná spolupráca medzi študentom Philom Knightom a jeho trénerom Billom Bowermanom. Keď sa spätne vraciam k mojim spomienkam a zároveň pracujem na investičných analýzach, tak si musím pozrieť o akú skvelú investičnú príležitosť som prišiel, keďže som neinvestoval do akcií spoločnosti.

Pri najnižšej možnej investícií som teda prišiel o zisk 1564,28 €! Pre mňa táto suma znamená napríklad príjemnú dovolenka pre mňa a moju priateľku. Veľká škoda! Spoločnosť Nike urobila počas svojho pôsobenia mnohé správne a dôležité kroky. Medzi najvýznamnejšie míľniky, ktoré zvýšili hodnotu firmy patrí:

Predstavenie modelu tenisiek “Waffle Trainer”

Nike ide na burzu – IPO v 80. rokoch

Slávna kampaň v roku 1988 – Just do it!

Podpísanie spolupráce s Michaelom Jordanom

Najnovšia smart inovácia pre zákazníkov Nike posúva spoločnosť zasa o level vyššie. Nový model tenisiek Go FlyEase prináša parádnu výhodu. Špeciálny model si viete dať na nohy iba pomocou jednej ruky alebo ich nemusíte použiť vôbec. Konečne praktické tenisky!

Ak ťa zaujíma viac info o Nike alebo premýšľaš o investovaní do inej spoločnosti, tak sa nám ozvi a my ti poskytneme potrebné informácie. Klikaj na www.mafinn.sk a ozvi sa nám! Autor: Jozo z Mafinnu Zdroje: www.unsplash.com www.nike.com/sk/ https://www.youtube.com/watch?v=ZTRsiWa79rY&t=1s

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Webový portál Mafinn TI ukáže, že investovanie je jednoduchá, chutná a dôležitá súčasť bežného života.

Chceš vedieť, keď Mafinn pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.