Drogovo závislí

Čím viac sú škatuľkovaní, tým viac sa vzdávajú. Dáva im to pocit, že sú to proste feťáci a nikdy to nezmenia lebo už proste sú..

Je veľmi zriedkavé počuť niekoho povedať: " Nemôže za to.. Nemal veľa na výber,,

Ľudia chcú proste rozoberať , ohovárať, chcú niekoho potopiť. Veľa krát sa ľudia zameriavajú na iných lebo sami zo sebou sú nespokojní a hľadajú chyby na iných. Ja ich volám pokrytci. Chcel by som vám povedať niečo o ľuďoch, ktorí bojujú so závislosťou či už na alkohole alebo tvrdých drogách.

Musíme si uvedomiť, že každý jeden z nás prežíva zlé chvíle a každý to zvláda inak. Jeden horšie, druhý o niečo lepšie. Nevyberáme si pri narodení ako emocionálne budeme rozpoložení a ako budeme riešiť v budúcnosti problémy. Je samozrejmé že človek, ktorý berie drogy jednoducho nevidí inú cestu von. Sú ľudia ktorí sa z toho dostať chcú ale nie sú dostatočne ovplyvnení spoločnosťou pretože sa stále pohybujú v kruhu ľudí s ktorými to zdieľajú a sú škatuľkovaní do škatuľky " Feťáci".

Čím viac sú škatuľkovaní, tým viac sa vzdávajú. Dáva im to pocit, že sú to proste feťáci a nikdy to nezmenia lebo už proste sú. Ak vyrastáte v zlom prostredí kde sa nachádzajú drogy už od útleho veku , je až príliš ľahké do toho spadnúť. Tak isto tu máme feťákov "testerov". To sú ľudia ktorí jednoducho buď chcú zapadnúť do party , alebo chcú otestovať aké je to byť mimo realitu. Ale prečo to chcú ? Prečo by niekto chcel byť mimo realitu? To sa nikto nespýta. Nikto sa nespýta ako moc ten človek musí trpieť keď hľadá východisko z reality. Ľudia z nízkym sebavedomím chcú zapadnúť a tak urobia všetko pre to aby zapadli. Všetko sa deje pre niečo. A ak vám nikto nepodáva pomocnú ruku jediné čo vám ostane je všetko to čo je mimo realitu.

Závislosť. My všetci sme závislí. Na vzduchu, niektorí na káve, cigaretách.. Prečo to porovnávať s drogami? Pretože ani tieto veci sa nelíšia od toho, že čím viac to robíme, tým bližšie sme k smrti. Každý sa niečím ničíme. Niekto si smútok kompenzuje nezdravou stravou, nervozitu cigaretou, únavu kávou. Všetci ideme tou istou trasou, len iným tempom, iným štýlom chôdze. Snáď som to aspoň troška objasnil ako som to myslel.

Nechcem povedať, že to čo robia je zdravé a dobré. Ale čo tak namiesto odsudzovania by sme sa naučili im ukazovať lepšie smery? Je pravda, že niektorí jednoducho nechcú prestať a ponárajú sa hlbšie a hlbšie. Ale nie každý musí tak dopadnúť. Čo tak namiesto ohovárania a zbytočného odsudzovania nájsť niekde v sebe štipku pochopenia a naučili by sme sa žiť život spolupatričnosti. Sme len ľudia , oni tiež a zaslúžia si šancu tak isto ako ktokoľvek iný. Všetci sme si rovní

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
11
Poslať správu
Vitaj na mojom profile. Rád kecám o veciach ktoré nazýva spoločnosť "problematikou" a snažím sa obhájiť ľudí ktorí patria do nejakej témy z nich. Preberám s ľuďmi ich skúsenosti zo života napr. (rasizmus, duševné choroby, drogovo závislí). Ak máš záujem sa o to podeliť kľudne sa mi ozvi. Tak isto si tu budeš môcť aj pár takých vecí prečítať.

Chceš vedieť, keď Tommy Tomášek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.