Sebeckosť alebo seba ľúbenie?

Pretože sám si jednoducho najsilnejší.

Píšem iba z vlastnej skúsenosti ale keď poviem, že ľudia ktorí prežívajú psychické problémy sú veľmi často považovaní za sebeckých pretože myslia na seba a filtrujú si svoje okolie. Ak by si každý mohol prejsť niečím ako sú duševné problémy, tak by sa zrejme pozeralo na svet inak. V takom stave sa veľmi ťažko pozerá na druhých a chcete jednoducho to najlepšie pre seba. Okolie vás môže vnímať ako sebcov ale zapamätajte si, že nimi nie ste. Nie je zlé myslieť na seba a svoje potreby. Nemusíte sa stále podhadzovať iným pod nohy aby sa mali lepšie. Tiež si zaslúžite mať sa dobre. Mne veľmi dlho trvalo kým som v sebe túto vlastnosť objavil. Pomohlo mi najmä k tomu moje duševné zdravie. Keď som začal mať psychické problémy , uvedomil som si, ako moc to ovplyvňuje ľudí okolo mňa. Niektorí sa na mňa vykašlali, iný zostali a trpeli so mnou. No odkedy si toto prežívam, som veľa krát počul že som sebecký. Nemyslím si že som, pretože to iba oni boli zvyknutí na to že som tu bol pre nich kedykoľvek potrebovali. Ale oni pre mňa nie.

-Kvôli psychickým problémom prichádza k častým hádkam, nezhodám, nevyhovujúce pocity , pocity že vás nikto nemá rád,.. Všetko okolo seba ničíte. A keď si uvedomíte, čo ste urobili, chcete to všetko späť. Musíme si ale uvedomiť že tieto konanie nie sú v našom záujme ale pocity ktoré prežívame nás k tomu nútia robiť hlúpe rozhodnutia a preto prichádza k hádkam. Nie vždy to ale musí byť chyba človeka ktorí trpí.

Teraz je rada na MŇA!

Každému v živote prajem ten oslobodzujúci pocit, kedy sa zamierate naozaj na seba a budete sa venovať sami sebe. Často krát vám ľudia hovoria, že úzkosť je iba výhovorka alebo že váš stav preháňate. Človek ktorý stojí pri vás a hovorí že vás má rád a chce aby ste boli šťastní , vám nebude brániť v ceste keď poviete že sa chcete venovať samému sebe. Či už je to vaša polovička alebo kamarát. Samozrejme tým nemyslím to, že teraz kašlať na všetkých. Ale jednoducho venovať viac pozornosti viac sebe pretože veľa ľudí po väčšinu svojho života dávajú veľa energie niekomu inému a pritom ju mohli využiť pre seba. Nehovorím, že ja kašlem na mojich kamarátov alebo priateľku. Iba hovorím, že sa venujem konečne aj sám sebe a necítim sa ako sebec ani nič podobné. A kto tomu nerozumie, tak nech. Nenechajte sa sťahovať dole ani vyčerpávať druhými. Aj tí ktorí potrebujú od vás niečo by mali vedieť, že najlepšie si vždy pomôžeš sám. Pretože sám si jednoducho najsilnejší.

Neznie to moc dôveryhodne chápem. Ale keď sa nad tým naozaj hlbšie zamyslíte, tak to zmysel dáva. Na to, aby ste dokázali myslieť viac na seba potrebujete začať veriť samým sebe. Viac sa mať rád. Trocha sa zamyslieť nad tým, kto ste a čo máte na sebe radi. Nenaučil som sa každý deň zobúdzať sa s pocitom, že sa mám rád. Naučil som sa na sebe vidieť aj to pekné a pracovať s tým.

Držím palce všetkým ktorí bojujú sami so sebou. Spolu to dáme.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Vitaj na mojom profile. Rád kecám o veciach ktoré nazýva spoločnosť "problematikou" a snažím sa obhájiť ľudí ktorí patria do nejakej témy z nich. Preberám s ľuďmi ich skúsenosti zo života napr. (rasizmus, duševné choroby, drogovo závislí). Ak máš záujem sa o to podeliť kľudne sa mi ozvi. Tak isto si tu budeš môcť aj pár takých vecí prečítať.

Chceš vedieť, keď Tommy Tomášek pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
26.4.2021 11:48
Duševné poruchy
25.4.2021 19:42
Drogovo závislí