25.10.2021 10:46

Prečo sa na jeseň oplatí navštíviť autoservis?

Na jeseň by ste mali svojmu autu venovať pozornosť nielen kvôli zimným pneumatikám. Pre autá je zima zaťažkávajúcou skúškou a z tohto dôvodu je na mieste adekvátna príprava.

Zistite, z akých úkonov by mala pozostávať jesenná servisná prehliadka a či je kvôli nej potrebné navštíviť autorizovaný servis. 

Zima je už pomaly za dverami a práve teraz je ten najvhodnejší čas na návštevu servisu, čím si zabezpečíte, že zimu vaše auto bez akéhokoľvek zaváhania zvládne. Jesenná servisná prehliadka pritom ani nemusí byť zdĺhavá, ak sa jej chopí skutočný odborník, ktorý vie čo robí. Čo by teda malo byť jej súčasťou?

Svetlá svietia a stierače stierajú? To nestačí

Každý výrobca má na prehliadky zoznam konkrétnych úkonov. Vo všeobecnosti ale treba venovať pozornosť kontrole svetiel, stavu karosérie a laku, brzdových doštičiek a kotúčov, pričom zabudnúť netreba ani na prevádzkové kvapaliny. Tým jesenná prehliadka nekončí. 

Ak chcete mať istotu, že vás auto niekde „nenechá“, oplatí sa skontrolovať aj stav autobatérie a tiež tesnosť potrubí a spojov pod prednou kapotou. Pri prehliadke je potrebné venovať pozornosť aj podvozku. V prípade, že sa vyberiete niekam do hôr, práve ten dostane najviac zabrať. Nemali by ste tak vynechať kontrolu tlmičov, čapov, ramien a manžety poloosy. Nuž, napokon netreba zabudnúť ani na dôkladnú kontrolu zimných pneumatík. 

Zoznam jednotlivých bodov jesennej prehliadky teda vôbec nie je krátky. Na druhej strane, čím podrobnejšiu prehliadku vaše auto absolvuje, tým väčšiu istotu budete mať, že je všetko v poriadku. Na záver sa ešte vráťme k otázke z úvodu – či je kvôli jesennej prehliadke potrebné navštíviť autorizovaný servis ako napríklad Range Rover servis Bratislava

Nejde o nevyhnutnosť, avšak treba si uvedomiť, že práve autorizovaný servis má pre každý model danej značky vypracovaný kompletný zoznam úkonov. Práve prehliadka v autorizovanom servise bude presne ušitá „na mieru“ vášmu autu a jeho výbave. Chybu týmto spôsobom teda určite neurobíte. 

Zdroj: pixabay.com

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu

Chceš vedieť, keď fadam pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.