9.12.2021 23:01

Hasiči sú vážne TOP

Chodia tam, odkiaľ ostatní utekajú...

Hasičstvo je naozaj poslanie. Pomáhajú a zachraňujú nielen pri požiaroch, povodniach a nehodách. Dnes aj vďaka modernému vybaveniu sú hasiči v dennodennej permanencii pri rôznych nepredvídateľných udalostiach.

autor: Tomas Uhrin

V lete pomáhajú s nepríjemným hmyzom (osy, sršne). Pomáhajú pri hľadaní stratených osôb, zvládať lesné požiare, bohaté snehové nádielky, lozia do výšok, zliezajú do hĺbok a najnovšie aj vďaka hasičom sa dokážeme lepšie vyrovnávať s dennodennými nástrahami Covid 19.

To všetko si vyžaduje nielen kvalitnú techniku, ale aj kondíciu, silu a rôzne zručnosti. Nevyhnutnou zložkou činnosti hasičov je aj pravidelný tréning. Pri profesionálnych hasičoch sa to berie ako samozrejmosť, je to predsa ich práca. Dnes už neodmysliteľné zastúpenie majú aj dobrovoľní hasiči, ktorí tomu navyše venujú obrovské množstvo voľného času. Azda najdôležitejšou činnosťou je výchova budúcich generácií a práca s mládežou. Bez toho je len veľmi ťažké zabezpečiť dostatočné množstvo vycvičených hasičov.

nová hasičská zbrojnica v Starej Bystrici

Ideálnou príležitosťou pre nábor mládeže, ich motiváciu a pravidelný tréning je hasičský šport. Šport v ktorom sa podarilo skĺbiť potrebné zručnosti pri práci s náradím, ale aj rýchlosť, presnosť, tímovosť. Hasičský šport, tak ako ho poznáme je športom veľmi obľúbeným a divácky atraktívnym. To všetko vďaka stovkám nadšencov dennodenne pracujúcich na posúvaní hraníc a rozširovaní hasičskej základne.

Šport ktorý nemá žiadne hranice

Aj tá najmenšia dedinka na Slovensku či v Čechách má svoje hasičské družstvo, výborne spolupracujúce s okolitými obcami. V iných športoch a činnostiach obce a regióny súperia v hasičstve sa spájajú a pomáhajú si. Nádherná myšlienka k akej sa oplatí viesť každé dieťa aj dospelého.

Na týchto myšlienkach a základoch staviame od počiatku aj našu činnosť.

Portál Hasiči.TOP pomáha spájať športových hasičov napriek všetkých regiónov v rámci ČR a SR. Snažíme sa spájať činnosti športujúcich, zasahujúcich, ale aj tých hasičov, ktorí zveľaďujú a udržiavajú techniku. Samostatnou kapitolou sú zanietení organizátori rôznych športových a kultúrnych podujatí.

Víťazi NHHL 2021 (ČR)

To všetko si zaslúži aktívnu propagáciu a medializáciu. Výborne poslúžia rôzne sociálne siete a mediálne platformy. Videá zo súťaži z tréningov, ale aj tie zo zásahov a výjazdov pomáhajú približovať činnosť hasičov širokej verejnosti. Často je to vďaka talentovaným influencerom podané zábavnou a modernou formou. Takto všetci spoločne a každý svojim dielom pomáhame popularizovať dennodenné nasadenie a obetavosť mnohých dobrovoľných, ale aj profesionálnych hasičov.

Hasiči.TOP

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Hasičský magazín

Chceš vedieť, keď Hasiči.TOP pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.