7.1.2022 11:27

Najočakávanejšie filmy na rok 2022

Rok 2022 nám prinesie celkom slušnú nálož zaujímavých a rôznorodých filmov. Mrknite sa teda na pätnásť projektov, na ktoré sa najviac teším a na ktoré som najviac zvedaví práve ja.

15. Halloween Ends

Aj napriek tomu, že minuloročný Halloween Kills bol pre mňa ťažkým sklamaním a beriem ho len ako slabú a viac menej zbytočnú jednohubku, tak na tohtoročné vyvrcholenie trilógie som stále veľmi zvedaví. Dúfam teda, že finálny súboj Laurie Strode s Michaelom bude stáť za to. Mali by sme sa to dozvedieť v októbri tohto roka.

14. Fantastic Beasts:The Secrets Of Dumbledore

Tento rok sa znova vrátime do sveta Harryho Pottera. Fantastické zvery sa vracajú v treťom filme, ktorý nesie podtitul The Secrets Of Dumbledore. Priznám sa, že som veľkým fanúšikom HP a na pôvodných filmoch a knihách som vyrastal, môj záujem o túto sériu však trošilinku upadá. I keď som si prvé dva filmy Fantastic Beasts viac menej užil, radšej by som privítal nový projekt s Harrym, Hermionou a Ronom, než sa opäť vracal do minulosti. Taktiež nie som úplne nadšený z toho, že Johnny Depp dostal od štúdia padáka a v úlohe Grindelwalda sa tentokrát predstaví Mads Mikkelsen. Na film som ale každopádne zvedaví. Dočkáme sa ho už v apríli.

13. The Lost City

Sandra Bullock sa zmení na spisovateľku románov a Channing Tatum bude modelom na jej knižných coveroch. Spolu sa táto dvojica ocitne v akčnom dobrodružstve uprostred džungle, spoločnosť im bude robiť aj vlasatý Brad Pitt a v zápornej úlohe sa predstaví Daniel Radcliffe. Obsadenie podľa môjho názoru na jednotku a podľa prvého traileru sa môžeme tešiť na akčnú a veľmi vtipnú jazdu, ktorá sa odmieta brať vážne. Do kín by sa mala táto akčná komédia dostať už v marci.

12. Black Panther:Wakanda Forever

Aj napriek tragickej smrti Chadwicka Bosemana, MCU naďalej rozvíja svet Black Panthera. Tento rok sa dočkáme pokračovania s podtitulom Wakanda Forever. Ryan Coogler sa vracia ako režisér a scenárista a hlavnou protagonistkou by tentokrát mala byť práve Letitia Wright v úlohe Shuri. Prvý Black Panther bol podľa môjho názoru vydarenou Marvelovkou, no určite nepatrí medzi mojich favoritov z tohto stále viac a viac sa rozrastajúceho filmového universa. Aj napriek tomu som však veľmi zvedaví na to, ako sa Coogler s pokračovaním popasuje.

11. Knives Out 2

Daniel Craig sa minulý rok rozlúčil s Bondom, a pomaličky si teda rozbieha ďalšiu filmovú sériu. Vydarená detektívka Knives Out bola v roku 2019 slušným hitom, a nás čakajú minimálne ďalšie dve pokračovania, pričom Knives Out 2 príde do kín už tento rok. Daniel samozrejme znova stvárni rolu vyšetrovateľa Benoita Blanca a i keď je zatiaľ zápletka pokračovania nejasná, Craig sa vo filme popasuje s hercami ako Ethan Hawke, Kathryn Hahn či Edward Norton.

10. Don't Worry Darling

Florence Pugh, Harry Styles a znepokojujúca, hororová atmoška zasadená do 50-tych rokov minulého storočia. Mne úprimne nič viac netreba na to, aby sa tento projekt dostal medzi moju top desiatku najočakávanejších filmov roku 2022.

9. Aquaman And The Lost Kingdom

Aquaman je podľa môjho názoru jeden z najvydarenejších DC filmov posledných rokov, keď mám byť úplne úprimný, je to podľa mňa jeden z mála naozaj kvalitných DC filmov za posledné roky. Preto sa aj napriek viacerým drámam a problémom, ktoré tento projekt obklopujú, na Lost Kingdom teším. James Wan je úžasný režisér, Jason Momoa je v titulnej úlohe podľa mňa dokonalý, dúfam teda že dvoječka, ktorá sa v kinách objaví v decembri 2022, bude rovnako kvalitná ako jednotka.

8. Jurassic World:Dominion

Sam Neill, Laura Dern a Jeff Goldblum sa vracajú do Jurského Sveta. Už len pre tento kástingový fakt musí byť Jurassic World:Dominion v mojej top desiatke. Presná zápletka filmu zatiaľ ešte zverejnená nebola, a ja teda úprimne netrpezlivo očakávam poriadný, prvý trailer. Aj bez neho sa však ale na nový film série teším. Snáď nás nesklame.

7. The Northman

Talentovaný režisér, úžasné obsadenie, skvelý trailer. The Northman nám vyrozpráva drsný príbeh pomsty z čias Vikingov a ja sa úprimne neviem dočkať. V kinách by sa mal tento kúsok objaviť už v apríli.

6. Mission Impossible 7

Od poslednej misie ubehli už štyri roky a ja neviem ako vy, no ja som pripravený znova sa ponoriť do tohto akčného šialenstva. Christopher McQuarrie sa znova vrátil na post režiséra, čo je len a len dobre, keďže podľa môjho názoru práve McQuarrie natočil najlepšie časti tejto série. Tom Cruise bude samozrejme znova prekračovať svoje limity a vráti sa aj úžasná Rebecca Fergusson či sympaťák Simon Pegg. V kinách by sa mal film objaviť v septembri.

5. Bullet Train

Síce sme sa zatiaľ nedočkali žiadnych záberov, žiadneho traileru, ja nazývam Bullet Train jedným z mojich najočakávanejších akčných projektov roka. Režisér David Leitch je totižto človek, ktorému s akciou verím ako málo komu. Bullet Train nám vyrozpráva príbeh piatich nájomných vrahov, ktorý sa stretnú v jednom vlaku so zistením, že majú všetci veľmi podobnú misiu. To samozrejme nedopadne dobre a podľa fotiek z natáčania sa máme na čo tešiť. Obsadenie je taktiež podľa môjho názoru na jednotku, keďže hlavné úlohy stvárnia herci ako Brad Pitt, Sandra Bullock, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon, Hiroyuki Sanada či Joey King. Neviem sa dočkať! V kinách by sa mal film uviesť už v júli tohto roka.

4. Thor:Love And Thunder

Thor je náš prvý MCU superhrdina, ktorý sa dočká svojho štvrtého sólo filmu a pre mňa je to jedna z najočakávanejších udalostí roka. Taika Waititi sa po veľkom úspechu predošlého filmu (Ragnarok) vracia ako režisér a scenárista. Rovnako sa na scénu vracia aj Natalie Portman. Tá si od Marveloviek dala niekoľkoročnú pauzu a v treťom Thorovi sa napríklad neukázala vôbec. Tentokrát sa však od jej postavy čakajú veľké veci, a ja sa na to všetko veľmi teším. V Love And Thunder sa mimo iného objavia aj Strážcovia Galaxie, Christian Bale sa nám predstaví ako nový záporák Gorr The God Butcher. Myslím si teda, že nás v štvrtom Thorovi čaká množstvo epických momentov, na ktoré sa skrátka oplatí tešiť! Premiéra filmu je naplánovaná na júl tohto roka.

3. Scream

Vreskot možno nie je pre každého, no ja túto slasher sériu absolútne zbožňujem a prvý film je jedným z mojich najobľúbenejší filmov vôbec. Tohtoročné pokračovanie je teda jeden z mojich najočakávanejších projektov, opäť sa v ňom vrátime do Woodsboro, a znova sa doň vrátia aj naši hlavný traja protagonisti Sidney, Gale a Dewey, ktorých už po piatykrát stvárnia Neve Campbell, Courteney Cox a David Arquette. Samozrejme že v pokračovaní spoznáme aj množstvo nových postáv, z ktorých väčšina sa nedožije záverečných titulkov. Kto však bude ďalšou obeťou a kto bude za vraždy zodpovedný tentokrát? To zistíme už čoskoro.

2. The Batman

Batman trilógia od Christophera Nolana bola veľkolepá filmová udalosť. Od tých čias sme síce v úlohe Batmana videli aj Bena Afflecka, ten sa však nikdy nedočkal vlastného sólo filmu a keď mám byť úprimný, ja osobne som za to rád. Nikdy som totižto nebol veľkým fanúšikom DC filmov od Zacka Snydera. Tento rok to teda štúdio skúša znova a na novo, a podľa trailerov film vyzerá presne tak, ako si spracovanie Batmana predstavujem a dúfam teda, že po Nolanovej úžasnej práci nás konečne čaká ďalšia pecka z Gotham City. Robert Pattinson je talentovaný herec a verím, že v hlavnej úlohe nesklame. Zoe Kravitz sa podľa môjho názoru pre rolu Catwoman priam narodila. Taktiež to vyzerá tak, že nás čaká aj famózne spracovanie Riddlera a Penguina. Dúfajme teda, že nabúchané trailery neklamú a že nás čaká veľkolepý a kvalitný filmový zážitok. V kinách sa ho dočkáme už v marci.

1. Doctor Strange In The Multiverse Of Madness

A už keď som pri tej veľkoleposti, na prvom mieste si neviem predstaviť iný film než dvoječku Doctor Strange. MCU rozbieha multiverse, a teda od tohto filmu môžeme v podstate očakávať čokoľvek a môže sa v ňom objaviť ktokoľvek. Taktiež by sa malo jednať o prvý hororoví Marvel projekt, na čo som teda úprimne zvedaví. Malo by nás v ňom taktiež čakať množstvo prekvapení a zvratov a ja sa úprimne na tento kúsok teším viac než malé dieťa na Vianoce.

Tak teda čo hovoríte na moju top 15 a aké filmy najviac očakávate vy?

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď standofilm pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.