Ako mi rok 2014 zmenil život

Do roku 2014 som nebola žiadny cestovateľ. Najďalej som bola tak v Chorvátsku či Taliansku a v živote som neletela lietadlom. Dnes mám 26 rokov a môj život sa točí okolo pokeru, cestovania a fotenia

Od svojich 18tich rokov pracujem ako pokerový dealer. K tejto práci som sa dostala úplnou náhodou, ešte počas školy. Za tento čas som prešla cez rôzne pokerové herne a kluby v Bratislave, až do roku 2014...

...až do roku 2014, kedy som ako freelance dealer ( na voľnej nohe ) dostala ponuku pracovať pre jednu z najväčších pokerových firiem na svete. Stať sa EPT dealerom bol ten najväčší úspech aký si v tomto odbore môžete priať. Cestovať po svete za prácou a dostať za to slušne zaplatené? To znie ako dream job. A tak aj bolo.

Prvá turnajová zastávka bola Barcelona. A hneď po nej prišla Praha, Dublin, Monte Carlo, Malta. Tieto miesta sa každým rokom opakovali. Raz za čas pribudlo nejaké Írsko, Nemecko, UK či Nórsko, neskôr aj Bahamy. Na Bahamy som sa dostala už po necelom roku, čo bol pre mňa veľký úspech. Berú len zopár európskych dealerov, zbytok sú američania. Každoročne sa tam koná PCA ( PokerStars Caribbean Adventure). Práve tam som mala príležitosť spraviť si selfie a pokecať s Ronaldom. V Barcelone to bol zase Piqué a Neymar, no s nimi sme mali zakázane sa fotiť.

Kedže turnaj bol približne každý mesiac len jeden a trval asi 10 dní, medzi prácou sa vždy našlo kopec času. A tak som začala cestovať. No kedže sa pracuje 10-15 hodín denne, na poznávanie nebol zrovna čas. Preto som zostávala dlhšie. Veď prečo nie, keď už som tam. Lenže miesta sa často opakovali a ja som chcela vidieť viac, a tak som začala cestovať ďalej od domova, ďalej od Európy.

Najväčšie plus, ktoré táto práca prináša a bez čoho si už svoj život neviem predstaviť, je práve tá sloboda. Ste pánom svojho času a sami rozhodujete o tom, kde a kedy pracovať chcete a kedy nie. Na začiatku som pracovala aj 10-13 eventov ročne, snažila sa preraziť, spraviť si dobré meno, získať kontakty a zároveň si aj dobre zarobiť. Teraz pracujem len 4-6 eventov za rok, tých najväčších.

Samozrejme ako všetko ostatné, život v kufri má aj plusy ale aj mínusy. Pracujete a zároveň vidíte kus sveta, zarábate dostatok peňazí, spoznávate veľa nových a zaujímavých ľudí. Pri pokerovom stole stretnete naozaj ľudí z každého kúta sveta, kždého povolania, či povahy. No na druhej strane, váš sociálny život je veľmi obmedzený. Kto by na vás čakal doma, kým vy ste poväčšine času v zahraničí. No povedzme si pravdu, ale asi nikto. Preto sa váš život začne točiť len okolo ľudí s ktorými pracujete. Či už sú to kolegovia alebo pokeroví hráči. Tak to išlo prirodzene aj so mnou. Našla som si ako najlepšiu kamošku, vtedy ešte jedinú slovenskú dealerku, a tak isto aj priateľa, pokerového hráča, američana. Už sú to skoro dva roky čo sme spolu. Náš lifestyle je úplne rovnaký. Obaja milujeme poker a cestovanie. Ja som sa viacej začala venovať aj hraniu, nielen dealovaniu, kedže môj priateľ je jeden z najlepšich profesionálnych hráčov pokeru.

Aj keď cestovanie zbožňujem, pre mňa veľký problém predstavovala moja štvornohá láska, ktorá ma vždy poslušne čaká doma u rodičov.

Ja som si popri cestovaní našla záľubu vo fotografovaní a to je vlastne dôvod prečo píšem tento blog. Kedže sme pocestovali veľa zaujímavých miest, rada by som sa s vami o ne podelila a pridala aj nejakú fotodokumentáciu. Poprípade pridala zopár tipov čomu sa pri cestovaní vyhnúť, ktoré miesta navštíviť a ktoré naopak za to nestoja.

V blogovaní som úplný nováčik a tak som sa rozhodla Vám najprv priblížiť, ako som sa k cestovaniu vlastne dostala.

Sasha

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
14
Poslať správu
Moje meno je Sasha, pracujem ako freelance pokerový dealer a tak isto aj hráč. Moje najväčšie hobby je cestovanie a fotografovanie, tak dúfam že sa vám budú moje príspevky páčiť, aj keď som v blogovaní úplný začiatočník :))

Chceš vedieť, keď alexandrajanikova91 pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.