Electric Love - festival (nielen) o láske k hudbe

#ELF sa objavil na mojom bucket liste už v roku 2015. Po nútenej absencii festivalov bol výber jasný. Ako vyzerala jeho ,,covidová" verzia?

Obsah článku:

1. Ako sa dostať na festival?

2. Aké sú možnosti ubytovania?

3. Naša skúsenosť s festivalom

Keď sa vrátime do roku 2021... Čo vám prvé napadne? Áno... KORONA. Inak to nebolo ani s rakúskym Electric Love festivalom, ktorý sa musel prispôsobiť daným podmienkam. Výsledok? 3 dni s limitovaným počtom návštevníkov, ktoré sľubovali 12 hodín hudby pod titulom Boutique Edition!

...Ako sme riešili dopravu?

My sme išli autom. Ak ste z východu Slovenska, niektoré dni jazdia priame autobusy z Košíc do Salzburgu. Keď to chcete mať rýchlejšie, odporúčam prísť do Bratislavy. Ďalej budete pokračovať vlakom z Viedne.

Počas trvania festivalu je zabezpečený priamy shuttle bus z označeného miesta pri hlavnej stanici, odkiaľ vás zadarmo odvezú ku vstupu v 30-45 min intervaloch.

...Ako sme riešili ubytko?

Nepotrpíte si na luxus a stačí vám festival s partiou na ,,pár krokov" od areálu? Objednajte si miesto v stanovom mestečku! Máte na výber z dvoch alternatív: Caravan Camping a Basic Camping.

Keďže tento ročník ubytovanie ,,na vagoša" nedovoľoval, bookli sme hotel priamo v Salzburgu. Festival je odtiaľ vzdialený len zopár kilometrov. My sme prenocovali v Gasthof Wastlwirt. Aj Pension Jahn je veľmi príjemný.

Ak potrebujete vyvetrať hlavu z prehýrenej noci, vyberte sa na prechádzku Salzburgom - pýši sa krásnym historickým centrom mesta. Verím, že si ho zamilujete!

Salzburg nás privítal so svojím typickým festivalovým počasím - zamračenô, dokonca aj mrholilo. Cesta busom trvala cca 20 minút. Na rad prišla prísnejšia kontrola. Pri vstupe sme ukázali aj platný PCR test alebo certifikát o očkovaní.

O chvíľu som kráčala po asfaltke rovno k areálu. Z diaľky na mňa vykúkal Mainstage s typickým dizajnom. Naživo vyzeral brutálne! A to najlepšie? Konečne prestalo pršať!

Na moje prekvapenie sme zamierili na Harder Styles v tvare škorpióna, kde to práve ,,zahrievali" Da Tweekaz. Oni urobili takú show, že som odtiaľ ani nechcela odísť. Set vyskladaný zo svojich ikonických trackov zakončili s Jägermeistrom so zvýšeným BPM a my sme takmer vypľuli dušu! :D

Po sete s touto šialenou dvojkou nás čakal Mainstage. Z blízka vyzeral ešte majestátnejšie. Pri príjemnom warmupe od Fedde Le Granda sme stihli urobiť aj zopár spoločných fotiek.

Za odmenu sme sa išli najesť. Stánky ponúkali VŠETKO: od fastfoodov, po čínu. Výber bol jasný - hotdogyy. Boli VÝBORNÉ a za fajn cenu +5€ (pozn. ceny odvtedy išli hore). Dali nám ich do milej krabičky s logom festivalu.

Kým ja som cenila detaily so servírovaním jedla, chalani si nevedeli vynachváliť vymoženosti s občerstvením. Dôvod? Predstavte si, že skackáte v dave. Zrazu k vám príde dievča so súdkom piva nosiacim na chrbte, ktoré vám načapuje priamo do pohára. Vy priložíte nabitý náramok - a voilá - občerstvenie máte hotové!

Z dôvodu menšej edície bol okrem Mainstage a Harder Styles postavený aj tretí stan - Heineken Starclub. Tu ste objavili nielen umelcov z lokálnej DJ scény, ale aj raperov a spevákov.

Areál dopĺňali stánky s jedlom, pitím a merchom. Došli vám peniaze na náramku? To vyriešil pre top-up, kde ste si ich opätovne nabili. Potešili nás aj oddychové zóny s peknými detailami, ako napr. vyrezané logo festivalu na lavičkách. Jedinečné bolo aj samotné miesto konania zasadené v prírode. Spoločne s hudbou a párty ľuďmi dotváralo pravú atmosféru.

Veľké plus dostávajú aj toalety! Okrem toho, že boli z porcelánu, pýšili sa aj inou vychytávkou - vďaka LEDkám po obvode dverí ste zistili, či je obsadené. Pravidelná údržba nesmela chýbať. Staff hýril dobrou energiou. Dokonca sme dostali aj rôzne párty nafukovačky!

Nastal čas na môj highlight. Po bombení s Vini Vici sme opäť zakotvili na HS stagi. Nemohli sme urobiť lepšie, pretože to tam ovládli chlapci zo Sub Zero Project!

Ja som sa nespoznávala. Tá Meg, ktorá začínala na house, sa totálne odviazala na HARDSTYLE. Čo dodať - aj takýto game changer musel prísť. :))

Preto ak neobľubujete nejaký štýl, skúste ho objaviť aj naživo. Za seba môžem potvrdiť, že hardy znejú oveľa lepšie s jasajúcim davom, ako len doma z repráku. Tá energia bola neskutočná!

Posledné hodiny sme strávili už len na Maine. Pri W&W sa vďaka Revealed merchu vrhli na Martina dvaja týpci z Rakúska. Kus sme potančili, pokecali a dali pivo, čím nám spríjemnili ich pohodový set.

Steve Aoki prekvapil so svojimi vizuálmi, ktoré na tých obrovských LEDkách vyzerali bohovsky. Nesmel chýbať ani jeho #cakeme moment s tortou. :D

Ako zakončiť noc, ak nie s kráľom trancu? Set Armina Van Buurena nenechal chladným žiadneho ravera. Aj Mainstage sa predviedol v plnej kráse! Ohne, lasery, konfety, vizuály, CO2, ohňostroje, či skvelý soundsystem? Áno! Na ELF-ku ste mali všetko!

Odchádzali sme nadšení. Keď sa stretne dobrá hudba a ešte lepšia spoločnosť, všetko klapne tak, ako má. Electric Love festival splnil naše očakávania! Ak ho máte v pláne vyskúšať aj vy, dajte mu šancu. Plná verzia bude určite stáť za to!

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Som fanúšičkou elektronickej tanečnej hudby. 🥳 Okrem klubov a festivalov ma nájdeš aj v rôznych kútoch sveta. 🧚‍♀️

Chceš vedieť, keď Meg Hartmannová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.