20.11.2017 22:40

Justice League

Nemôžes zachrániť film tým, že pridáš viac hrdinov.

A je to tu zas. DC sa opäť snaží prelomiť svoju kliatbu a priniesť fanušikom komiksov poriadny film po vzore Marvelu. Tento krát si na pomoc zvolali pár členov Justice League a dopadlo to všelijako. Po filme mám celkom zmiešané pocity.

Je tu ďalšía hrozba nášho sveta a tou je Steppenwolf. Jeho úlohou je zničiť náš svet a to je zároveň aj jeho celoživotným poslaním. Bol stvorený na to, aby ničil svety a planéty. A áno toto je jeho celá story. Autori sa s jeho príbehom veľmi nezapodievali a je to asi aj dobre, že to takto spravili. V rýchlosti ho predstavili a hurá sa do boja Justice League.

Čo sa týka našich hrdinov celkom ujdú. Flash vás prekvapí a pobaví. Konečne dostal poriadný oblek, nie ako ten divný červený kondóm zo seriálov. Wonder Woman nijako extra nezaujme je proste taká istá ako v B vs. S a jej vlastnom filme háďze laso, odráža guľky a búcha zápästiami. Snaží sa vyzerať cool ale v konečnom dôsledku to pôsobi skôr trápne. Celý film som z Aquamana mal pocit ako keby sa z neho DC snažilo spraviť filmového Thora jeho správaním a vystupovaním. Jason Momoa sa na túto postavu celkom hodí.

Ďalším nováčikom je Cyborg mix človeka a stroja. Pri nehode utrpel zranenia a jeho otec sa ho snažil zachrániť tým že z neho spravil stroj. Jeho potenciál mi prišiel dosť nevyužitý som zvedavý ako sa ukáže v ďaľších filmoch. A na samotný koniec ach bože Batman. Batman je cool Batman je super ale nie v tomto obsadení. Ben Affleck mám ťa rád v Gone Girl Si bol úžasny ale do role Batmana sa jednoducho nehodíš. Potešilo by preobsadenie a vymslieť mu poriadny kostým lebo toto pôsobi smiešne.

Divná jazda. Film vás celý čas potešuje a potom sklame a zase takto dookola. Podľa môjho názoru to nie je hrozný film ako ho označuju kritici je to celkom zábavný film, taká ochychovka ale mohli ho natočiť oveľa lepšie. Podpísalo sa na ňom to čo robí DC vždy natočia film, potom ho skrátia zmenia scény a vo vysledku je z toho taký divný guláš, ktorý potrebuje poriadne dochutiť. Najváčším problémom DC je to, že sa boja natočiť poriadny R film.

Čo sa týka efektov, tak to je ďalšie sklamanie. CGI je poriadne odfláknute a vyzerá veľmi umelo hlavne v akčných scénach. Celý čas máte pocit ako keby ste sa pozerali na cutscénu z hry, ale bohužial na hru z roku 2010. Dĺžka filmu su primerané dve hodiny a je to tak akurát. Film by bol aj kratší nebyť tých neustálych spomalených scén, ktoré sa kopu krát ani nehodia a sú zbytočne dlhé. A samozrejme tých neprijemných záberov na zadok Gal Gadot, je to až frustrujúce. Hodí sa to možno do rapoveho klipu ale nie do filmu pre deti od 12+.

!!!???!!!SPOILER!!!???!!!

Tento spoiler je taký slabší určite ste to všteci očakávali. Áno vráti sa Superman. A je to veľké potešenie pre film. Bez neho by to proste nebolo ono. A trošku sa umúdril a nerobí opäť miliónove škody a nehádže po ľudoch mrakodrapy.

!!!???!!!KONIEC SPOILERU!!!???!!!

V konečne dôsledku je Justice League celko dobrým filmom poteší, sklame, ale hlavne zabaví. Ak naňho pôjdete s nulovými oćakávaniami zabavíte sa a možno vás aj trochu prekvapí. Na druhý diel Justice League sa celkom teším snáď sa konečne dočkáme aj Green Lanterna a možno aj iných hrdinov uvidíme čo si pre nás DC pripraví nabudúce.

Hodnotenie: 65%

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Študent, milovník filmov a seriálov a PlayStation fanboy.

Chceš vedieť, keď BenjaminM pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
19.11.2017 20:54
13 Reasons Why
15.11.2017 12:44
Mojich 7 TOP seriálov
14.11.2017 13:57
Mojich 7 TOP filmov