15.11.2017 12:44

Mojich 7 TOP seriálov

V minulom článku som rozobral mojich sedem najobľúbenejších filmov a teraz sa pozrieme na seriálový svet a sedem seriálov, ktoré sú podľa môjho názoru tie najlepšie. Všetko je samozrejme bez spoilerov

Stranger Things

Všetko začína zmiznutím Willa Byersa, ktorého cestou domov od kamarátov začne prenasledovať záhadné monštrum, zablikajú svetlá a Will je preč. Nikto netuší čo sa stalo a kam Will zmizol. A tak začína vyšetrovanie, ktorým sa zaoberá šerif miestnej polície, jeho matka, a tak isto aj jeho traja kamaráti. Celý príbeh je plný zvratov, prekvapení a zaujímavých zistení. Tento seriál ma s priateľkou strašne nadchol už od pozretia prvej časti a nemohli sme si pomôcť, no museli sme pozerať časť za častou a za niekoľko hodín pozreli celú prvú sériu. Všetci herci zahrali svoje role naozaj dobre. Medzi najlepšiu trojicu v tomto seriály patria Willowi kamaráti, ktorí sú skvelo zohraní a ich repliky napísané tak ako by to naozaj povedali a niečo také riešili malé deti. Za zmienku stojí aj soundtrack, ktorý som si po dopozeraní púšťal stále dookola. Netflix svoju seriálovou tvorbou neprestáva prekvapovať a každý rok nám prináša zaujímavé seriály, ktoré sú strašne návykové. Momentálne je dostupná aj druhá série, ktorá je ešte viac skvelá ako ta prvá.

Daredevil

Slepý superhrdina, znie to priam bizarne, no čuduj sa svet ono to je priam dokonalé. Marvel spojil svoje sily s Netflixom a priniesli nám pravdepodobne jeden z najlepších seriálov o superhrdinovi. Keď bol Matt Murdock malý chlapec pokúsil sa zachrániť muža pred kamiónom, čo sa mu aj podarilo, no kamión havaroval a unikla z neho chemikália, ktorá sa dostala mladému Mattovi na oči a on tak ostal slepý. Časom mu umrel otec, a tak sa o neho začal starať taktiež slepý a záhadný muž Stick. Mattovi obrazne povedané otvoril oči a naučil ho ako používať svoje ostatné zbystrené zmysly. Tak vznikol Daredevil. Mojimi slovami to možno všetko znie tak divne a všelijako, no verte mi budete milo prekvapený. Čo sa mi najviac na seriály páči je skvelá choreografia súbojov, so stabilnou kamerou, len sledujete a užívate si ako Daredevil všetkých mláti. Koridorove mlátičky sú proste masterpiece. Prvá séria je naozaj dobrá, no to všetko veľkolepé začne až v druhej s príchodom úžasného Punishera.

Mr. Robot

Elliot je mladý programátor, ktorý pracuje pre bezpečnostnú firmu. Má problémy nadviazať vzťahy s ľuďmi, skrátka je to introvert. Svoje ozajstné umenie hackovat skrýva a necháva si to pre seba. Keď vtom ho osloví tajná organizácia fsociety, ktorá chce aby im Elliot pomohol zničiť jedno percento najmocnejších ľudí sveta, ktorí vraj menia beh celého sveta. Tento seriál by som zaradil medzi veľmi veľký mindfuck, pretože vás dokáže každou epizódou veľmi prekvapiť a vy sa len chytáte za hlavu, že čo sa to stalo?! Sam Esmail odviedol úžasnú prácu pri písani scenára pre tento seriál a prvá séria je ozajstný masterpiece, ktorý vám nedá pokoj a vy budete len hltať epizódu za epizódou. Očakávaná druhá séria trochu sklamala mnoho ľudí, nedosahovala kvality tej prvej, no zlá určite nie je. Tak ako tá prvá aj táto vás dokáže poriadne oklamať. Celý čas vám seriál hovorí, že toto je takto a takto a príde posledná epizóda a vy zistíte, že ste boli vlastne oklamaný a všetko je inak.  

Game of Thrones

Seriál od stanice HBO založený na knižnej predlohe nemilosrdného George R.R. Martina. Rozpráva príbeh boja o železný trón. Následníkov, ktorí na neho majú právo je veľa a každý ho chce pre seba. Seriál plný vojen, intríg, sexu, krvavého násilia a obrovského počtu postáv. Prežijú len ty najsilnejší. Dôvod prečo som autora nazval nemilosrdný je, že mu nerobí problém zabíjať postavy a to dokonca aj tie hlavné, a preto vám odporúčam si radšej žiadnu veľmi neobľubovať, pretože ju môže hocikedy zastihnúť smutný osud. Všetci musia zomrieť niekto skôr, niekto až časom. Tento rok na obrazovky príde predposledná siedma séria, na ktorú sa naozaj teším a neviem sa jej dočkať. Skvelé herecké obsadenia, scenár, hudba, nečakané zvraty. Nie nadarmo sa hovorí, že Game of Thrones je jeden z najlepších seriálov vôbec. Toto je jeden z tých seriálov, ktoré proste musíte vidieť.

True Detective

Hlavnými postavami tohto seriálu sú dvaja detektívi Rust Cohle (Matthew McConaughey) a Martin Hart (Woody Harrelson), ktorí sú privolaní k vražde mladého dievčaťa, ktoré vyvoláva mnoho otázok, no dáva málo odpovedí. Seriál rozpráva 17 rokov dlhé pátranie po sériovom vrahovi v Lousiane USA. Serial sa oplatí pozriež aj dva krát kedy je ešte lepší.

Breaking Bad

Walter White je 50 ročný učiteľ chémie na strednej škole. Jeho životnú idylku, ale naraz zmení deň, keď mu doktor diagnostikuje rakovinu. Liečba je príliš drahá, a tak sa snaží Walter vymyslieť spôsob ako si rýchlo zarobiť peniaze na liečbu a zároveň aj zaopatriť svoju rodinu keby to náhodou nevyšlo a umrel. A tak sa spojí so svojim bývalým študentom Jessie Pinkamon, ktorý má nemalú drogovú minulosť a začnú spolu variť metamfetamín. V tomto biznise nie je nič istota a nikdy neviete čo sa môže pokaziť. Seriál je zaujímavý pohľad na svet drog, podsvetia a problémov s nim spojených. Je zaujímavé sledovať ako sa Walterova postava každou sériou formuje a mení.  

Rick and Morty

Animovaný seriál určený skôr pre dospelých ako deti. Príbeh Ricka, alkoholika, vedátora a cestovateľa časom, a jeho spoločníka na cestách vesmírom Mortyho, ktorý je zároveň jeho synovec. Každá epizóda je jedinečná svojim humorom a absurditou, ktoré prináša cestovanie časom. Vždy sa všetko pokazí a je na Rickovy, aby všetko napravil. Je to jeden z tých animovaných seriálov, ktorý nie je v našich končinách až tak známy, no určite by ste mu mali dať šancu. Budete veľmi milo prekvapený a určite sa neraz zasmejete pri jeho sledovaní.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Študent, milovník filmov a seriálov a PlayStation fanboy.

Chceš vedieť, keď BenjaminM pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
20.11.2017 22:40
Justice League
19.11.2017 20:54
13 Reasons Why
14.11.2017 13:57
Mojich 7 TOP filmov