OFFLINE svet kávy - Standart magazin, Jak na kávu, … 1.časť

Máš pocit, že magazíny, časopisy, knihy sú out? Pre každého milovníka kávy mám pár čerstvých tipov, ktoré ti na poličke nesmú chýbať. :)

Čítanie nebude len o (niekedy nudnej) histórii, metódach kávy ale aj o ľudoch, príbehoch a živote s kávou.

Standart magazin

Milovníci magazínov sú na pozore už 2 roky. So Standart magazinom sa ponoríš do čítania, mimo obrazovky, piatich kapitol – Káva, Barista, Rituál, Ľudia a Svet – ktoré sú tvorené rozhovormi, názormi, recenziami, tipmi, peknými ilustráciami a kvalitnými fotografiami.

Číta sa veľmi príjemne a tak sa nemusíš báť, že ak nie si kavičkársky fanatik, nepochopíš ani čiarku. 

Okrem krásnych fotiek sa magazin dotýka rôznych kávových problémov ako napr. v jednom čísle „o udržateľnosti kariéry baristu“. Avšak moja najobľúbenejšia časť je „SPOZNAJ SVOJHO BARISTU“, kde vždy známy barista z určitej kaviarni popisuje svoj „všedný“ kávový deň.

Magazínu Standart je vydávaný aj v anglickom jazyku a momentálne sa ho podarilo dostať na viac ako 300 predajných miest v 53 krajinách po celom svete, vrátane Nového Zélandu, Kanady či Japonska.

Na ich stránke si môžeš tále kúpiť aktuálne aj staršie čísla, ktoré ostali nevypredané.

The Blue Bottle Craft of Coffee: Growing, Roasting, and drinking with recipe

The Blue Bottle Craft of Coffee je o dnešnej vznikajúcej kávovej kultúre. Autor – James Freeman -majiteľ jednej z najznámejších kaviarní na svete – The blue bottle, rozpráva svoj príbeh. Jeho kniha sa zaoberá komplexným procesom výroby kávy, od kultivácie metód až po výrobu nápojov. Kniha končí receptami od jeho manželky Caitlin.

Jednoduché texty a žiadne zbytočné omáčky.

:) Rozhovor o espresse mi najviac sadol!  Jeho myšlienka bola jednoduchá: „nešetrite peniaze na espresso doma… Kaviareň s kvalitným espressom si vyžaduje drahé vybavenie a veľa praxe a doma len strácate čas…“

Odľahlo mi a tak si stále doprajem dobre pripravené espresso v kaviarni. :)

JAK NA KÁVU

Ak by mala byť prvá nech je to ona!

Základne pojmy, vysvetlenie teórie s detailnými popismy ako stvorené pre začiatočníka.

V knihe je zahrnutý popis kávových nápojov, výsledky výskumov kofeínu v káve alebo akým spôsobom vnímame chuť a vôňu.

Nesmie ani chýbať základný a jednoduchý popis ako má vyzerať správne espresso a ako ho pripraviť.

Bonus – Hajpster žurnál

Ako by som definovala hajpster? …. Asi to nechám na nich „HAJPSTER je nezávislý a neberie sa brutálne vážne. Veríme, že pokiaľ chceme zmeniť spoločnosť, tak zmenou musia prejsť najskôr médiá. Sme mediálna platforma, magazín, skupina mladých ľudí, ktorá chce vytvárať kvalitný žurnalistický obsah.

Píšeme necenzurovane, ale editovane. Nechceme vytvárať senzácie, ale prezentovať znalosť. Chceme sa zabaviť (občas aj sami na sebe) a chceme zabávať ľudí. Pokiaľ si to však situácia bude vyžadovať, dokážeme byť aj seriózni.“

V magazíne zazriete nie len článok o káve ale aj o dobrom a kvalitnom jedle, miestach a serióznych rozhovoroch s ľudmi. :)

Viac kávových voňavých tipov nájdeš na www.tanin.sk

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Volám sa Tatiana a som celkom kávomilná. Instantnú kávu si nezalievam a keď mi ju niekto ponúkne, tak mu to nezazlievam. Mojou túžbou je zalievať vás informáciami a radami o dobrých kávach a kaviarňach a zároveň spraviť z kávy udalosť. Verím, že káva je v

Chceš vedieť, keď TANIN / Tatiana Kušnírová pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.