Všetko je možné

Názov tohto krátkeho dokumentu výstižne vystihuje všetko podstatné. Belize, Thajsko, Čína, Kanárske ostrovy, Anglicko, či slovenská dedina s 24 obyvateľmi. To všetko v sebe ukrýva tento dokument.
"Keď som jej prvykrát povedal, že o nej chcem nakrútiť krátky dokument, len sa pousmiala. O pár dni neskôr mi prišiel mail, že by nakoniec do toho išla. Prešli týždne spracovávania záberov z ciest, natáčanie na rôznych miestach až prišiel finálny výsledok," vraví autor dokumentu.

V práci máš toho veľa. V škole to tiež nieje boh vie čo. Preto si zbalíš kufre a vyrazíš, tak ďaleko, ako len môžeš, aby si na svoje problémy zabudol. To sú najčastejšie dôvody, prečo ľudia cestujú z krajiny do krajiny. V tomto prípade to je úplne o niečom inom.

Celým dokumentom ťa prevedie žena, ktorá sa nedávno stala generálnou sekretárkou európskej speleologickej federácie. V týchto krajínách nespoznáva len nových ľudí, miesta, či kultúru ale venuje sa aj vede.

Ona sama je z dediny neďaleko poľských hraníc, ktorá ma momentálne 24 obyvateľov. Je to vymierajúca obec, no aj tak to je pre ňu miesto, kde sa veľmi rada vracia.

Ak ťa tieto slová zaujali máš možnosť si tento krátky dokument pozrieť. Môžno ťa inšpiruje táto žena k cestovaniu, možno k štúdiu na nejakej škole, no určite ti má čo ponúknuť.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď peter's touch pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.