Evs Lok: Mladá, úspešná blogerka a youtuberka

Na youtube má už viac ako 22 tisíc odoberateľov a každým dňom pribúdajú ďalší.

Ako prvú som oslovila mladú youtuberku a zároveň blogerku Evu Lokajovú. Avšak na blogu či youtube vystupuje pod menom Evs Lok. Je študentkou Ekonomickej fakulty UMB v Banskej Bystrici avšak momentálne študuje v Portugalsku. Na youtube má už viac ako 22 tisíc odoberateľov. Venuje sa hlavne témam ako sú krása, životný štýl či cestovanie. Momentálne rozbieha počas decembru aj sériu vlogmasov (tieto sériu sú známe skôr v zahraničí) na yotube, ktoré si nemôžete nechať újsť. Rozhodne sa oplatí sledovať okrem jej videií aj jej instagram, prostredníctvom ktorére zdieľa svoje fotografie z každodenného života. Pripravila som pre ňu zopár otázok.

Prezraď nám čomu sa momentálne najviac venuješ?

Momentálne najviac Youtubu (pretože vlogmas sezóna je tu!) a cestovaniu, no zároveň aj škole. Minimálne mysľou, pretože je december, čo znamená že skúšky klopú na dvere ako aj odovzdávanie prác.

Prečo si sa rozhodla točiť videá na youtube?

Blogovú scénu som vnímala už veľmi dávno predtým než som začala natáčať videá na Youtube. Myslím, že veľa z nás si prešlo takými klasickými blogovými začiatkami ako blog o „fanstories“ alebo o celebritách. Aj ja som mala takýto blog, neskôr blog o móde a keď sa začal videoblog rozširovať viac do povedomia aj nám Slovákom, tak som sa rozhodla, že to skúsim aj ja, pretože sa mi to veľmi páčilo.

Ktorú kategóriu videí točíš najradšej a prečo? Za mňa sú to jednoznačne cestovateľské videá.

To ma teší. Veľmi rada tvorím videá, ktoré môjmu publiku niečo dajú, či ich už naučia, dajú nejaké super tipy, ktoré doteraz nepoznali alebo sú to inšpiratívne videá. Väčšinou ide o videá z oblasti lifestyle – cestovanie a lifehacks.

Youtube alebo blog? A prečo?

Mám rada oboje, no žiaľ, popri škole, nestíham oboje. V lete som sa zameriavala viac na blog, pretože to bolo jednoduchšie a chcela som ho tak-nejak naštartovať, no teraz je to hlavne Youtube. Dúfam, že v budúcnosti budem mať možnosť sa plne venovať blogu a aj Youtube.

Viem, že rada cestuješ, ktoré miesto je tvojím obľúbeným? A ktorú destináciu by si odporučila?

Každé jedno! Naozaj. Na Zemi je toľko krásnych miest, ktoré môžeme vidieť, od prírodných krás, cez kultúru, gastronómiu až po výtvory človeka. Dôležité je poznať seba samého, vedieť, čo máme radi a za tým aj cestovať. Momentálne som ovplyvnená krásnou portugalskou krajinou, takže je viac než jasné, že odporúčam práve Lisabon, či región Algarve. Pred pár dňami som sa vrátila z Azorských ostrovoch, ktoré boli tiež veľmi krásne! Jednoducho, aj doma na Slovensku je veľa krásnych miest. Svet je krásny a mali by sme tieto krásy objavovať.

#porto 🍷❤️

A post shared by Evs Lok (@evlokajova) on

Tiež som počula, že si milovníčka kávy, akú kávu si zvyčajne dávaš v kaviarni?

Samozrejme, že najlepšie je dať si espresso, aby človek dokázal poriadne povedať, či káva je dobrá alebo nie. No musím sa priznať, že ja si dosť často dávam práve cappuccino. Jednoducho ho milujem, haha.

Pri rannej #coffee som čítala článok o tom akým činnostiam sa v nedeľu venovať, aby bol náš nasledujúci týždeň krajší. Veľmi pekný článok, to áno, no v poslednej dobe sa zamýšľam čoraz viac nad tým, prečo nikto nepíše o tom ako zvládnuť smútok 🤔 O tom aké je to normálne byť občas smutný a bez nálady a jednoducho tento stav nechať plynúť. Nebojovať s ním. Neudupať ho. Verím, že každý z nás má občas naprd deň. Deň, kedy by sa najradšej zababušil pod perinu a preležal celý ten deň v posteli. Len tak. V bezpečnej zóne od všetkých a od všetkého🙅🏽. Aj ja mávam tieto dni. Niekedy je ťažké ísť “do ulíc” s touto náladou a inokedy radšej ostanem doma. A to je v poriadku. Smútok nemôžeme udupať, lebo je len otázkou času, kedy neskôr vybuchne - a škoda bude omnoho väčšia. Dôležité je porozumieť mu. Zistiť prečo sa necítime vo svojej koži. Možno nám len telo hovorí, že potrebujeme spomaliť. Dať si pauzu. 🙃 it’s okay not to feel okay ☕️

A post shared by Evs Lok (@evlokajova) on

Aký je tvoj ''must have'' produkt?

Kokosový olej! To je neskutočný zázrak. Hlavne teraz počas cestovania sa ho neviem nabažiť. Na odlíčenie, hydratáciu, regeneráciu vlasov ako kondicióner alebo maska, spolu s cukrom píling na telo, varenie či bielenie zubov. Kokosový olej by som odporúčala každému (plánujem o ňom aj video).

Máš nejaký beauty tip, ktorý by si chcela zdeliť čitateľom?

Napadá mi veľa tipov práve so spomínaným kokosovým olejom. Naozaj je to zázrak! Teraz mi veľmi pomohol pri opare na perách, najprv som ho používala ako péling na suché pery a potom už len ako pastu, keď som mala problém s oparom. Veľmi dobre pomohol. Taktiež je skvelým odličovačom a hydratátorom tela i pleti.

Viem, že ešte len študuješ, ale máš už nejaké plány do budúcnosti?

Byť v živote šťastná a nikdy nezabudnúť na svoje hodnoty. Dúfam, že sa mi podarí robiť to, čo ma baví najviac. Popravde, nie som ten typ človeka, čo ma do detailu vysnívanú svoju budúcnosť a hovorí o nej každému, no naozaj dúfam, že tie, čo mám sa mi podarí uskutočniť.

Ďakujem veľmi pekne Evs za rozhovor a prajem jej len všetko dobré do budúcnosti.

Chceš vedieť o Evs Lok viac tak sleduj jej:

instagram: https://www.instagram.com/evlokajova/

facebook: https://www.facebook.com/EvsLok/

blog: http://evslok.com/

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCXVUj7NIlEcz0pisDu0yOvQ

Zdroj fotografií: Eva Lokajová

- Veronika

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď veronikastruhar pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.