Tieto 3 mestá na východnom Slovensku majú tú najkrajšiu vianočnú výzdobu

Čakanie na Vianoce je v posledných rokoch spájané aj so stresom a zháňaním dokonalých darčekov. Ja som tieto „aktivitky“ radšej vynechal a bol som sa pozrieť na tri vianočne vyzdobené mestá.

Vianočný Bardejov

Toto mesto je asi mojím najobľúbenejším mestom na Slovensku. Keď som tam bol v lete štúrovať prvýkrát, splnil som si tak jeden z mojich najväčších cestovateľských snov. Takže som vedel, že vianočný Bardejov je na mojom liste „must see“ a tak sa aj stalo. Stánkov tam nebolo síce až tak veľa, o to viac jedinečná atmoška tohto mesta v spojení s tou vianočnou dokážu robiť zázraky a mne zrazu nevadila ani tá mega zima, ktorá tam akurát bola.

Vianočné Košice

Košice sú mestom, v ktorom sa ti bude páčiť asi v každom ročnom období. O ich výzdobe som toho počul naozaj veľa, tak som toto mesto nemohol vynechať ani počas predvianočného obdobia. No popravde, bol som trošku sklamaný. Čakal som viac, pretože také Košice by si zaslúžili oveľa krajšiu výzdobu. Najväčšou atrakciou v tomto meste je ich gigantická vianočná guľa, avšak urobiť si nejakú selfie pri tejto guli, kde by si nemal/a na fotke ďalších desať ľudí je priam nemožné. :D

Vianočný Poprad

Keď sa povie Poprad, tak veľa ľudí hneď napadnú Tatry, a tak je toto mesto trošku v tieni. Avšak stačí, že pôjdeš do tohto mesta počas vianočného obdobia a dokáže ti, že stojí za to. A práve Poprad sa stal mojím osobným víťazom vianočnej výzdoby. Každý jeden kúsok výzdoby stál naozaj za to a na námestí majú hneď viacero stromčekov, ktoré sú tam však po celý rok, za to palce hore. Počas Vianoc ich len vyzdobia a sú z nich parádne vianočné stromčeky.

Do komentárov mi môžeš napísať, v ktorom meste sa páči vianočná výzdoba najviac tebe, pretože niektoré mestá si dávajú rok, čo rok naozaj záležať, čo je super.

Ak chceš viac článkov a fotiek z môjho (š)túrovania po Slovensku, tak si môžeš kliknúť aj na môj blog Nie je túra bez Štúra.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
Po troch rokoch v zahraničí som sa vrátil späť na Slovensko a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine.

Chceš vedieť, keď Nie je túra bez Štúra pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.