Peter Obert - rozhovor

Galavečer bojových športov Titan Fight Niht 3 by sa nezaobišiel bez špičkového moderátora. Tu je spoveď mladého a extrémne talentovaného Petra Oberta...

Študoval si tento odbor, alebo si sa rozhodol len tak sám, že moderovanie je cesta, ktorou sa chceš vybrať?

,,Paradoxne som študoval niečo, čo okolo moderovania ani neutekalo. K moderovaniu som sa dostal krátko po maturite, keď som v rádiu počul uputavku k výberovému konaniu na post moderátora, ktorý som vyhral a už to išlo… V podstate mi vždy doma hovorili, že som veľká huba, a že tá ma raz uživí :)."

Fanúšikovia bojových športov ťa dôverne poznajú z rôznych eventov, odmoderoval si aj Titan Fight Night 3 ako vznikla spolupráca?

,,Spolupráca s TFN a teda s Marekom Herdom vznikla úplne náhodou. Predo mnou TFN moderoval iný moderátor, ktorý v konkrétny dátum nemohol a tak som svoju šancu dostal ja ako náhradník. V tom čase som už za sebou mal desiatky eventov zo slovenskej a českej scény, takže Marek vedel kto som a aký výkon môže očakávať. Po odmoderovaní TFN 2 sme sa okamžite dohodli aj na TFN3 a myslím si, že sme dohodnutí už aj na ďalších pokračovaniach. Spolupráca s Marekom Herdom a s ľudmi okolo neho je vynikajúca, sú to skutočne veľkí nadšenci, ktorým záleží na celkovom výsledku a preto posúvajú TFN stále o kus ďalej."

zdroj: Stanislav Bajer, Titan Fight Night, Marek Herda

Mávaš pred ,,moderovačkou" trému alebo máš nacvičené ?

,,Trému normálne nemávam, aj keď musím priznať, že občas ma prepadne. Záleží to od mnohých okolností, ale väčšinou opadne hneď s prvým potleskom publika. Môj osobný názor je taký, že ak si moderovanie dôkladne dopredu pripravíš a si si istý tým, čo robíš, tak tréma zostáva v šatni. Častokrát sa však stane ( myslím si,že dosť pravidelne ), že sa scenáre na poslednú chvíľu menia a upravujú, potom je potrebné veľa improvizovať a tréma sa dostaví. Dôležité je však urobiť všetko tak aby si divák nič nevšimol, pretože on platí za ucelený, kvalitný a dobrý produkt, ktorý si podľa mňa zaslúži a treba mu ho poskytnúť."

Aký je tvoj názor na bojové športy? Vymenil by si sa s borcami v ringu?

Môj názor na bojové športy je len a len pozitívny. Každý z nás máme v sebe nejaké vnútorné pocity. Niekto ich má pokojné a mierumilovné a niekto naopak nepokojné a agresívne. Sám som zažil obdobie, kedy som patril do druhej skupiny ľudí. Vďaka bojovým športom som ale tieto všetky pocity a emócie mohol kontrolovane zvládať a dobrý tvrdý tréning mi vždy bubákov vyhnal z hlavy. Osobne si myslím, že by malo byť čo najviac kvalitných klubov na Slovensku, ktoré budú vedieť profesionálne narábať s touto vnútornou silou bojovníkov a privedú ich na správnu cestu športovca. Takisto si myslím, že boj ( rozumej bitka ) nepatrí do podnikov, klubov a krčiem, ale do ringu alebo klietky na veľké podujatia. Či by som sa vymenil? Určite by som si MMA pred dobré a hlučné publikum šiel vyskúšať, ale asi by som neprežil ani sekundu proti našim zápasníkom.

Venuješ sa aj niečomu inému okrem moderovania?

,,Okrem moderovania sa venujem hlavne rodine, práci a mojej druhej práci. Venujem sa grafickým veciam ako návrhy loga, korporátnej identity ako takej a pod. Keď mám chvíľu pre seba ( takých veľa nie je ) tak sa snažím prečítať si nejakú dobrú knihu. Ale v podstate všetok môj čas zhltne práca, pretože moderujem skoro každý víkend a niekedy aj v týždni. Dovolenku si v podstate čerpám, aby som mohol ísť moderovať. Predsavzatie na rok 2018 som si dal, že budem menej pracovať :)"

zdroj: Stanislav Bajer, Titan Fight Night, Marek Herda

Na sociálnych sieťach sa prezentuješ rodinou. Ako to vlastne je? Koľko Vás je ?

,,Áno, na mojich sociálnych sieťach nájdete aj fotky mojej rodinky. Nejde o prezentáciu sa rodinou, ale beriem to tak, že za každým úspešným mužom stojí žena a preto ju nájdete aj na mojich fotkách. Nájdete tam aj môjho syna Arthura. Obaja sú mi obrovskou motiváciou a inšpiráciou zároveň. Keďže sú moja každodenná súčasť, tak sú súčasťou aj komunikácie prostredníctvom sociálnych médií."

Rodina ťa podporuje??Chodia sa pozrieť na tvoje akcie?

,,Na začiatku to bolo tak, že manželka Kristínka chodila aj na moje akcie ( okrem MMA, pretože ho z duše neznáša :) ) Keď však do našich životov prišiel náš syn, tak už veľmi nechodí. Podporu stále mám a som za ňu vďačný."

zdroj : oficiálny facebook profil - Peter Obert,

Plánuješ spoluprácu s Titan Fight Night aj do budúcna?

,,Ako som už spomenul spolupráca s TFN je už aj do budúcna predrokovaná. Teším sa na spoluprácu s TFN, pretože sa tu dokážem realizovať viac ako pri iných promotéroch. Marek dokáže prijať pohľad na vec z druhej strany a nechá sa rád inšpirovať. Vďaka tomu sa mu darí vypredávať svoje akcie a to ma teší. Teší ma, že môžem byť toho súčasťou."

zdroj: Stanislav Bajer, Titan Fight Night, Marek Herda

Si dosť vyťažený, ale keď máš čas, čomu sa rád venuješ?

,,Nepoznám slovné vyjadrenie „máš čas“, pretože v skutočnosti by som potreboval aby pracovný týždeň mal aspoň 10 dní a deň aspoň 30 hodín. Inak sa vo voľnom čase venujem ako každý dobrý gazda koseniu trávnika."

Čo tvoje osobné plány do budúcna?

,,Osobné plány? No tie sú veľké, nebudem klamať. Mojim najväčším plánom na rok 2018 je rozšíriť svoju rodinku o ďalšieho potomka, s manželkou totiž túžime ešte po dcérke, tak verím, že sa nám to podarí. Mám aj kariérne plány.

Máš nejaký vzor? Kto ťa inšpiruje a motivuje?

,,Môj najväčší vzor sú moji rodičia, moja manželka, priatelia a rodina. Všetci títo ľudia ma posúvajú vpred a fandia mi. Medzi moje vzory patrí aj zosnulý Steve Jobs. "

Čo by si chcel odkázať mladým ľuďom?

,,Odkaz mladým ľudom možno nebude nejaký extra prozaický, ale mám na srdci len jedno. Skrátiť čas ktorý trávia online aspoň na polovicu a venovať sa niečomu pohyblivému. Možno si zamilujú aj MMA :) A samozrejme nebrať drogy! :) To je môj odkaz."

Kontakt: INSTAGRAM - @obert.peter

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Cruela De Wille pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.