SOCIÁLNE SIETE A ICH VPLYV

Kedysi sme zvonili pri bránke a pýtali sa,či môže ísť kamarát von, dnes by si tam stál a pýtal sa či von môže ísť follower s číslo 1562 (napríklad) . Pozerám na svet inými očami, ako 99% populácie ?

Áno jasné...Ja viem. Určite tu nájdeme pár freelancerov, youtuberov, blogerov a social media guru (tým nechcem uraziť ani degradovať prácu niektorého človeka z menovaného okruhu ), ktorý mi dajú za pravdu. Ja osobne sa živým tvorbou grafiky a správou sociálnych sietí. Považujem to za prácu, ako každú inú, no vzniká tu veľmi krehká hranica, kedy prestávate vnímať realitu a žijete v tej svojej virtuálnej.

INSTAGRAM - HAPPINESS TO THE WORLD !

...................................................................................................................

Instagram mal slúžiť prioritne ako digitálny fotoalbum, kde budete zdieľať svoje fotky alebo životné momenty. Jeho popularita sa však rozrástla do takej normy, že dnes sa využíva i na firemné účely.

...................................................................................................................

Fajn, to beriem, je to normálne, že aplikácia prejde nejakou zmenou alebo obdobne a aj to, že sa spoločnosť snaží ísť v ústrety svojim klientom (užívateľom) a dopytu, ktorí prichádza práve od nich. Kto by nechcel mať prosperujúce podnikanie, ktoré generuje zisk a môže pri tom sedieť doma a pracovať kedy sa mu chce ? Každý! A určite aj ty, čo to čítaš! To je normálna reakcia. Možno práve vidina zarobenia financií evokuje v mladých ľuďoch trend, žiť vo virtuálnej realite .

No dnes sa pozerám na ľudí a vynára sa mi prvá myšlienka súvisiaca práve s témou sociálne siete! Prečo sme všetci na sociálnych sieťach šťastní, za vodou a nad vecou? Prečo sa hodnota človeka posudzuje podľa followerov? Prečo všetko čo urobíš musí byť na sociálnych sieťach ?

PRETOŽE :

- potrebujeme si ,,pohoniť" ego ?

- chceme sa páčiť celému svetu ?

- potrebujeme poukázať na to, koľko peňazí máme a ako dobre sa nám žije - i keď v 90% to tak vôbec nie je ?

- ak to nie je na internetovej platforme , tak to neexistuje ?

Uvažovať triezvo a racionálne sa prestalo nosiť. Ľudia sa prestali medzi sebou rozprávať. A ak sa rozprávajú, rozhovor trvá tak 4 minúty max. ; potom prichádza červík v mozgu, ktorý nám pripomenie, že máme telefón a treba sa ho chytiť.

Je to závislosť ??? Aký máte na to názor vy??

P.S.: Prajem Vám všetkým veľa zdravia a ešte viac lásky ... Spomaľte a začnite vnímať realitu, prírodu, rodinu, svet taký ako naozaj je, nie taký ako ho chceme mať na sociálnych sieťach.

#zostandoma

-

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Cruela De Wille pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.