Babadook: Rozprávka pre Maxa Bradleyho

Max má sedem rokov a žije so svojou starou mamou. Raz večer Maxovi nestačí iba jedna rozprávka na dobrú noc, chcel by ešte jednu. Rozhodne sa pre knihu, ktorú však radšej nemal ani otvoriť...

Študentský hororový film Babadook: Rozprávka pre Maxa Bradleyho. Film nám ukazuje príbeh malého chlapca Maxa, ktorý si spoločne s jeho starou mamou prečítajú knižku, no po samotnom prečítaní sa v ich dome začnú diať čudné veci.

Príprava tohto filmu trvala niekoľko mesiacov, samozrejme ako pri každom filme treba nejaký ten čas na prípravu scenáru, premyslenie celkového dejstva filmu a postupne zohnať hercov, ktorí dajú príbehu šťavu. Samostatné nakrúcanie filmu trvalo tri dni a celkové natáčanie prebiehalo v príjemnej atmosfére a pohode. Celé nakrúcanie filmu prebehlo v byte v Košiciach.

Vo filme si zahrala Beata Drotárová, ktorá si už zahrala vo filmoch ako Nevera po Slovensky pod réžijným vedením Juraja Jakubiska, malého Maxa si zahral Samuel Mlynár, ktorý je veľmi šikovný začínajúci herec. Postavu Babadooka si zahral Kristián Šebest, ktorý má za sebou herectvo už v rôznych študentských filmoch. O kameru sa postaral Jakub Jožio. Spoločne v štábe ďalej pracovali Benjamín Halko, Ivan Dudek, Slávka Mlynárová, Martin Kostura, Daniel Kaščak a v postprodukcií sa s effektami pohral Kevin Šimko, Brian Šimko a Kristián Šebest.

Celý film si môžete pozrieť na ČSFD:

https://www.csfd.cz/film/561068-babadook-rozpravka-pre-maxa-bradleyho/videa/?type=4

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu

Chceš vedieť, keď Cruela De Wille pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.