Vankúš, ktorý pomáha

Handmade raw bio eko vegan vankúš, ktorý mi pomohol s problémom krčnej chrbtice a splnil estetickú funkciu.

Ručne vyrábané produkty ma vždy vedeli chytiť za srdce. Či už to boli šperky, ktoré som v mojich dvanástich rokoch vyrábala aj ja, kabelky alebo doplnky. Často som si vyrábala rôzne dekorácie do izby z materiálov, ktoré som doma našla. Neskôr som si pre vlastnú spotrebu spravila aj kozmetické produkty ako peeling, mydlo, či odličovač makeupu.

Čo ma však vždy najviac fascinovalo, bolo šitie. Jednoducho to, čo som sama urobiť nevedela. Páči sa mi, že si človek dokáže ušiť napríklad kabelku, takú, ktorú nikto iný nebude mať. Vie si vyrobiť vlastné kúsky oblečenia, doplnkov či textil do domácnosti od závesov až po návlečky. A všetky tieto veci sú jedinečné. Sú originál.

Neoddeliteľnou súčasťou našej domácnosti sú handmade vankúše. Nie obyčajné, ale také, ktoré pomáhajú cítiť sa zdravo. Pýtate sa, ako mi už len taký vankúš môže pomôcť?

Keďže som zástancom alternatívnej liečby, natrafila som na malú rodinnú firmu, ktorá takéto "pomáhajúce" vankúše vyrába. Ich výplň tvoria šupky zo špaldy a pohánky a tie pri pravidelnom používaní dokážu uvoľniť chrbticu, krčné stavce, boľavé kĺby a zmierňujú aj menštruačné bolesti (a určite mi dá za pravdu veľa žien, že občas siahame naozaj po hocičom, len aby prešli). Trik je v tom, že nahriaté šupky uvoľňujú svalstvo. Možno to znie zvláštne, alebo neuveriteľne, no tiež som tomu neverila, kým som ho nevyskúšala.

Okrem toho, že pomáhajú, naozaj aj dobre vyzerajú. Keďže sú ručne šité, mohla som si vybrať akúkoľvek látku, vzor, veľkosť. Jednoducho také prevedenie, ktoré mi vyhovovalo, keďže pôvodne mali spĺňať estetickú funkciu. Neskôr som však zistila, že nám v obývačke nestačia, a tak som si objednala ďalšie vankúšiky aj do spálne a pracovne a musím povedať, že to bolo to najlepšie rozhodnutie. Kým som tento vankúš nemala v posteli, často boli moje noci neprespaté kvôli bolestiam krčnej chrbtice. Odkedy ho mám, bolesti akoby zázrakom prešli.

Ďalším plusom je, že materiály, z ktorých sú vyrobené, sú 100% prírodné, takže na svoje si prídu aj vegáni. Ja vegán nie som, no určite sa mi lepšie žije s pocitom, že kvôli tomu, aby som sa dobre vyspala nemusí trpieť žiadne zviera, ani sama matka zem pri výrobe rôznych umelých materiálov na vyplnenie vankúšov. Kiežby takúto myšlienku zastávalo viac ľudí, určite by sa nám tu žilo omnoho lepšie. :)

O tom, ako krásne vonia ani nebudem hovoriť, ak máš rád vôňu prírody a čistoty, určite to oceníš. :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď MoňaT pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.