29.3.2018 15:24

8 zlomených rúk a jedna helikoptéra + video

Keď je pre vás povolanie viac poslaním než prácou, tak to skončí tak, že sa vás všetci pýtajú, prečo to vlastne robíte... odpoveď neviem, ale asi preto, že by to tu už nikto iný nerobil.

Úvod, ako keby som vykonával tú najhoršiu prácu na svete, a pritom opak je pravdou. Poviete si, že vytvoriť podujatie pre 120 ľudí, ktorých chcete naučiť snowboardovať musí mať len výhody. Až reálna prax ma naučila, že to tak nie je a mesiace príprav sa mi premenia do psychicky aj fyzicky náročného týždňa, po ktorom som odpadol a spal 2 dni.

V roku 2009 som sa rozhodol, že vstúpim do rodinnej firmy Aranburu a budem sa snažiť prinášať na Slovensko extrémne športy, tak ako ich poznám zo zahraničia. Ružové okuliare premotivovaného mladíka už dávno nenosím. Skatepark v Trnave je vec zakliata a za 8 rokov sa mi nepodarilo vybaviť žiadny posun. Nádej vo mne tlie už len v prísľube primátora Petra Bročku.

Za tých pár rokov sme podporili viacero súťaži (longboardových, skateboardových , snowboardových a aj tanečných). Srdcovou záležitosťou je však podujatie "aranburu snowboard kemp", ktorý svoju históriu začal písať už v roku 2011. Za ten čas sme naučili, alebo zdokonalili v jazdení viac ako 500 snowboardistov. Čo viac môžeme pre tento šport spraviť?

Môj bežný pracovný deň je nabitý povinnosťami na 120% a zorganizovať podujatie pre 120 ľudí (kapacita tohtoročného kempu) mi prišla vo voľnom čase ako nadľudský výkon. Dnes (pár dní po ukončení) ani nechápem, ako je možné, že to všetko tak ľahko prebehlo. Možno je to tým, že som o 8 rokov starší, než keď sme to s kamošmi zbúchali prvý krát. Na druhej strane , každý rok je iný, vždy je iné počasie, iný ľudia a iné skúsenosti, ktoré sú pozitívne, ale často aj pekne kyslé.

Myslím, že úvod som už natiahol dostatočne, tak sa pome venovať tomu tohtoročnému kempu!

FAKTY :

Aranburu kemp 2018 bol rozdelený na dva termíny (od soboty do stredy a druhý termín od stredy do nedele) v dátume 17-25 marec. Prvý termín využilo 52 a druhý termín 64 kemperov. Nebudem tu rozpisovať denníček kempu ale za tých pár dní sme stihli asi toto:

- zodrať 7 snowboardových inštruktorov

- na 3 dni si s nami pojazdil aj Matej Matys (14 násobný majster Slovenska vo freestyle snowboardingu) a Samuel Jaroš (aktuálne náš najlepší reprezentant)

- navoskovať 28 dosiek (minúť 9 balení vosku)

- 2 krát prednášky o snowboardových okuliaroch Oakley, o snowboardoch Lib tech, o topánkach DC shoes a prednášku Horskej služby

- v rukách sa mi premlelo takmer 200 skipasov

- 8 zlomenín (zápästia) a raz sme volali helikoptéru (našťastie nič vážne)

- 2 krát sme boli pozrieť západ slnka na Veľkej Lúke (1487mnm)

- v 7 poschodovom hoteli sme dokopy prešlapali minimálne milión schodov

- vypili sme viac ako 380 flašiek kofoly a vinei

V každom prípade kemp dopadol opäť vynikajúco a o rok ma to čaká opäť! Ak by si chcel aj ty niečo takéto zažiť , tak si zapíš, že registráciu spustíme koncom novembra.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
7
Poslať správu
Čaute, Moje skutočné meno je Marcel a pracujem ako brand manager eshopu Aranburu. Počas voľna doslova utekám do hôr, kde spoznávam a najmä fotím.

Chceš vedieť, keď Zlý hipster pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.