Príbehy z pera: Kto som ?

Hádam každý žijúci, uvedomelý človek si túto otázku v živote už raz položil. V mojom prípade je otázka kto som dvojzmyselná, keďže nad ňou rozmýšľam z rôznych uhlov pohľadu.

Rodina je prvým menovateľom, ktorý definuje náš pôvod. Ja osobne som sa narodil do veľkej rodiny, preto som vďačný. Veľká rodina znamená - veľa radcov, veľa odborníkov, veľa skúsenosti a veľa členov, ktorý vás podporujú. Postupom času som si fakt uvedomil aký mám poklad. Skutočne kedy som to zistil som sedel v lavici so spolužiakom, ktorý sa pýtal na to kto som ?

Začal som mu rozprávať, kto ma aké postavenie v našej rodine a aké postavenie v pavúkovi zodpovednosti beriem ja. Spolužiak sa tešil ako, keby som mu rozprával nejaký dávny príbeh o rodoch. Na začiatku boli dve sestry. Každá z týchto sestier si našla manžela. Jedna mala tri deti aj druhá mala tri deti. Jednej zomrel manžel vo vojne, no druhej žil. Jedna mala dvoch synov a dcéru, zatiaľ čo druhá mala dve dcéry a jedného syna. Čas bežal a zo synov a dcér boli dospelí, ktorí rad za rodom strojili svadby. Z rodiny ktorá mala dvoch synov a jednú dcéru, sa oženil najstarší syn a vzal si sestru, chlapa, ktorý si bral jeho sesternicu. Takto to naozaj fungovalo, hovorím spolužiakovi. On mi len hovorí " viem že boli dve sestry Kati a Mary a potom som sa stratil." No ja som pokračoval. Takže Kati bola staršia a mal dve dcéry a syna.Mery bola mladšia a mala dvoch synov a dcéru. Katine dve dcéry sa vydali za remeselníkov, jeden bol kominár a druhý majster pracujúci s elektrinou. Katin syn bol pekár a vzal si dievča, ktoré bývalo oproti nim. Tak a deti staršej sestry Kati mali po svadbách. Nadišiel čas mladších. Meryni synovia, si vzali zlato vlasé dievčatá, pričom jedna mala hnedé oči a druhá modré. Neboli sestry to vôbec nie. Len mali spoločnú farbu vlasov. Meryna dcéra mala nápadníka a potom, ďalšieho, no nikdy sa nevydala. Ale narodilo sa jej dievčatko, aj keď je vtedajší chcel aby to bol syn futbalista, nakoniec zistil, že je to dievča a toho asi miere sklamalo. Meryni synovia, tí čo si vzali zlato vlasé dievčatá, tak jeden bol najstarší a druhý najmladší, sestra ktorej sa narodila dcéra bola stredná. Najmladší si vzal modrookú blondínku a na odkaz svojej matky a jej sestry sa rozhodol spolu s manželkou mať tiež tri deti. No tento krát to neboli ani dve sestry a syn ani dvaja synovia a dcéra, a žiaľbohu ani tri dcéry. Boli to traja bratia. A jeden z nich som ja.

To be Continued...

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď M. J. M. Nim. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.