Príbehy z pera : Exil

Konflikty sú súčasťou každodenného života, každého jedného človeka. No čo je ešte horšie keď sa poháda celá partia respektíve jednotlivec s celou partiou.

Nepochopil som prečo sa takto správal. Pochopil som až neskôr, že koľko ľudí, toľko chutí. Ale koniec koncov vo svojom okolí by sme mali s každým vychádzať. Pejp mal skôr myšlienku sa združovať malých partiách a nevyčítam mu to. Nakoniec sa Pejpovi nepáčilo viac ako zoznam ľudí s ktorými strávil čas, dokonca začal nadávať aj na plán, ktorý vždy niekto vymyšlal ako stravíme a kde víkendsme niekoho poznali bližšie a hodnotili ho na základe výzoru alebo kto, čo druhý o ňom povedal.

Nepochopil som prečo sa takto správal. Pochopil som až neskôr, že koľko ľudí, toľko chutí. Ale koniec koncov vo svojom okolí by sme mali s každým vychádzať. Pejp mal skôr myšlienku sa združovať malých partiách a nevyčítam mu to. Nakoniec sa Pejpovi nepáčilo viac ako zoznam ľudí s ktorými strávil čas, dokonca začal nadávať aj na plán, ktorý vždy niekto vymýšľal ako strávime a kde víkend. Tak sme mu dali raz zorganizovať plán víkendu. Stretli sme sa s ním v malom počte. A už dlhšie sme sa s ním nezhodovali. A tak aj táto hádka vyvrcholila nezdarom. A tak Pejp nastúpil na autobus a šiel za chalanmi z druhej dediny, s ktorými sme sa bavili aj my. Nakoniec utiekol pred zodpovednosťou a sám zistil, že sa nemá púšťať do vecí, ktoré sú mu není blízke alebo mať predsudky, ktoré môžu byť natoľko negatívne, že s ním nebude chcieť nikto stráviť volný čas. Už z tohto stretnutia si zobral pár skúsenosti a aplikoval ich na svojich nových kamarátov. V Exile, do ktorého odišiel dobrovoľne sa vrátil iný človek s pochopením a bez predsudkov. Preto je niekedy dobré byť vyhnaný alebo odísť do exilu a nabrať skúsenosti, ktoré získame vďaka chybám a omylom.

TO BE CONTINUED

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď M. J. M. Nim. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.