Príbehy z pera: Hrdina

Hrdina ? Kto je vlastne hrdinom ? Hrdinom je človek, ktorý dokáže bez ohľadu na odmenu, pomôcť druhému človeku , ktorý potrebuje pomoc.

Už od detstva nám rodičia vštepujú, že je dôležité pomáhať druhým . Hlavne tým čo sa bez pomoci druhých nezaobídu. Asi preto som vždy obdivoval hrdinov, ktorý pre ochranu slabých a nevinných boli vždy ochotný položiť aj svoj vlastný život. Zaujímave je ako nás tieto postavy dokážu formovať . Dá sa dokonca povedať že tieto postavy nie sú len našimi vzormi ale sú súčasťou nás samotných. Teda aspoň ja sa niekedy zamyslím ako by konala moja obľúbená postava z komixov a filmov, ktorá sa mi stala inšpiráciou.

Dôležitým faktom, ktorý sprevádza môj krátko - dlhý život, je to , že chcem byť podobný hrdinom a chcem pomáhať druhým. To je to čo vo mne ostalo z detstva, súcit, empatiu, odhodlanie a vytrvalosť. No niekedy s tým bojujem, nie že by som nepomáhal, ale s tým, že niekedy aj keď spravíte niečo dobré, sú tu ľudia čo to spravia lepšie a váš zámer ostane nepovšimnutý, ignorovaný možno aj zosmiešnený. A tak by to nemalo byť. Ale naučil som sa pomôcť aj bez toho, aby si to niekto všimol alebo ma oslavoval. A zistil som, že to je skutočný údel hrdinu, dokáže pomôcť bez ohľadu na odmenu.

Mám dvoch bratov. Jedného staršieho a jedného mladšieho. So starším sme vekovo bližšie ako s mladším. Viem, že ako malý som obdivoval Batmana. Dokonca s mojím najlepším kamarátom sme behávali v plášťoch, aby sme ľudom ukázali našu vieru v hrdinstvo. Jedného dňa sme sa hrali na hrdinov, no bez kamaráta. Ja, môj brat a naša sesternica ( dievčatko- čo mala byť futbalista- vid článok-Kto som)

Mal som na sebe plášť a mama sa rozhodla spraviť aj im. Spravila z nich Super mana a Super woman. Hrali sme sa a vždy ma porazili, pretože Batman žiadne špeciálne schopnosti nemá.

S odstupom času som niečo pochopil, možno je to len výplod z mojej hlavy alebo skutočný fakt. Ale môj brat mal talent na futbal, zatiaľ čo ja som nemal žiaden. Raz sme sesternicou súperili o lepší scenár na vianočnú hru, jej hru sme hrali, no moja ostala v šuflíku. Zistil som, že ľudia sa delia na talentovaných a ľudí bez talentu.

A to je ten dôvod prečo obdivujem Batmana, zo všetkých super hrdinov vôbec . Je svojský a len vďaka tvrdému tréningu a intelektuálu dokáže poraziť hocikoho. A to sa mi stalo inšpiráciou nevadí, že nemám talent, pretože všetko ostatné mám odvahu, inšpiráciu, chcenie a vytrvalosť. Ako sa hovorí 5% percent talentu a všetko ostatné je tvrdá drina. V mojom prípade platí 0% talentu a 100% drina.

To Be Continued

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď M. J. M. Nim. pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.