5 slovenských pamiatok s prívlastkom NAJ, ktoré sa oplatí vidieť

Na Slovensku sa nachádza veľa zaujímavých a unikátnych pamiatok, na ktoré môžeme byť právom hrdí. Patrí sem aj týchto 5, ktoré sú tie NAJ na Slovensku, ale aj v Európe. Vedeli ste o nich?

Najvyššia veža na Slovensku

V Spišskej Novej Vsi nájdete najvyššiu vežu na Slovensku. Nachádzajú sa na nej až dva ciferníky hodín, pretože vraj na prvé Spišiaci nedovideli, a preto sa im dnes hovorí aj "slepí Spišiaci". :-)

Najväčší hrad na Slovensku

Aj keď si veľa ľudí myslí, že najväčším hradom u nás je Spišský hrad, tak podľa rozlohy patrí prvenstvo práve tomu v Nitre. Vedeli ste o tom? Mne sa po tomto zistení zrútil celý svet :D

Najväčšia katedrála na Slovensku

Dóm sv. Alžbety je jednou z najkrajších budov nielen v Košiciach, ale aj na Slovensku. Keď som tam bol štúrovať, tak som odchádzal asi tak s miliónom fotiek tejto katedrály :D

Najunikátnejšia technická pamiatka v strednej Európe

Vodný kolový mlyn v obci Jelka sa nachádza na Malom Dunaji a okrem toho, že si ho viete pozrieť zvnútra, tak aj jeho okolie sa vám bude páčiť.

Najdlhší riečny drevený most v Európe

V Kolárove sa zas nachádza most, ktorému patrí prvenstvo dokonca v rámci celej Európy. Vedeli ste o tom?

Do komentu mi môžete napísať, ktoré miesta s prívlastkom NAJ by ste ešte doplnili, som zvedavý a rád sa tam pôjdem pozrieť :-)

„Po troch rokoch v zahraničí som dal výpoveď v práci a vrátil som sa späť na Slovensko. Založil som si cestovateľský blog Nie je túra bez Štúra a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine. Snažím sa so Štúrom ukázať, že Slovensko má, čo ponúknuť a stačí mu dať len šancu."

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Po troch rokoch v zahraničí som sa vrátil späť na Slovensko a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine.

Chceš vedieť, keď Nie je túra bez Štúra pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.