3.2.2018 15:23

Vans vs. Converse

Vans vs. Converse, ktorá značka má navrch? Kto robí kvalitnejšie tenisky? A kto vyhrá tento pomyselný súboj?

Ahojte.

Ako ste už mohli poznamenať tak tu budem písať o rozdieloch medzi dvoma najviac súperiacimi obuvníckými gigantmi a v ich súťaži o to, kto ma najlepšiu vychádzkovú obuv medzi mladými.(Niečo podobné ako Lio Messi a Cristiano Ronaldo :P) Budem sa snažiť zachytiť všetke podstatné informácie od ceny cez spracovanie až po dizajn. Rozdelime to do viacerých kategorií, kde budeš mať v každom odstavci niečo na adresu oboch tenisiek.

Keďže obe spoločnosti majú veľa produktov(aj čo sa týka obuvy) tak sa pozrieme na najzákladnejšie a najviac populárne prevedenie oboch značiek. Porovnáme si klasické nízke konzervy(Converse) a Authenci strih (Vans) aby to bolo spravodlivé.

Materiál- Obe ako aj CONVERSE tak aj VANS majú ako základný materiál látku a gumennú podrážku. Vans klasický waflová podrážka a Converse majú klasický cvičkový pattern. Rozdielom je, že CONVERSE má na špičke tiež gumu, ktorá chráni pred roztrhaním špičky (keď si mesiac nestriháš nechty). Čo pri VANSoch z osobnej skúsenosti viem povedať stáva sa dosť často (žial bohu).

zdroj

CONVERSE/VANS 1:0

Vzhľad- Vo vzhľade musím povedať, že vyhráva VANS, keďže je tam množstvo možností ako sa vyhrať s dizajnom. Od rôzných farieb vzorov a podobne. Každý má možnosť vybrať si svoju farbu vzor spracovanie. Teda jednoducho povedané Vans vám dokáže poskytnúť to, že vám vyrobia vaše vysnívané tenisky rovno u nich v továrni. Stojí to od 70€ ale záleží aj na teniskách rozdiel v kvalite/cene a obtiažnosti spracovania. Ľudovo povedané môžeš si spraviť "Customky" Pričom vzhľad CONVERSE nám pripomína staré dobré cvičky, ktoré sme nosievali na telesnú a tohto pocitu sa neviem zbaviť a mnohým to robí tiež občas problém. Niektorý ľudia si kupujú cvičky a ľudia naokolo si myslia, že sú to CONVERSE a naopak človek si kúpi CONVERSE a jeho babka alebo niekto z generácie jeho rodičov ho vysmeje ako mohol dať toľko nespočet peňazí(nie je to až tak veľa(viac nižšie)) za obyčajné cvičky A čo sa týka celkovoého spracovania, nieje tak toľko slobody sa vyhrať na rôzne farby a tvary alebo na nejaké špeciálne vzory. Samozrejme pokusi tam sú, ale stále sa na Vans nechytajú.

zdroj

CONVERSE/VANS 1:1

Cena- Poďme sa pozrieť tiež na dôležitú vec pri nakupovaní tenisiek (ak máš málo lóve a nemáš robotu) podľa jedného nemenovaného sneakers shopu (predovšetkým) som si porovnal ceny oboch typov tenisiek a toto mi z toho vzišlo.

Porovnávane boli "Converse CT OX Black" = 50€ a VANS AUTHENTIC BLACK/ TRUE WHITE = 48€

Cena nie je až taká rozdielna, takže na cenu sa nebudeme ďalej zameriavať všetci vieme, že 50 eur v sneakers svete nie je veľa, ale ak sa pozrieme, na to za čo platíme tých 50 šušňákov tak si myslím, že ta cena je tak akurát možno trocha vyššia ale záleží od toho koľko mesačne zarobíš/dostaneš.

V tomto prípade nám stav ostáva nerozhodný ani jeden z tenisiek nedostane bod naviac keďže je to v podstate rovnaké.

Výdrž- Táto kategória je pre ľudí, ktorí si potrpia na tom aby im tenisky vydržali čo najviac najlepšie na niekoľko sezón. Poprvé musíme počítať, že taký človek si asi nebude kupovať tenisky, vyrobené čisto z jemnej látky. Samozrejme aby sa nezabudlo tieto tenisky su predovšetkým určené na leto, a je to vychádzková obuv. tým chcem povedať, že ak stým budete chodiť kade tade a robiť veci, ktoré nie sú veľmi vhodné na tento typ tenisiek tak sa nečudujte, že vám tie tenisky dlho nevydržia.

No ako som už na začiatku článku spomínal, tak veľkým a azda najväčším problémom VANS authentic je trhanie sa látky látka sa trhá takmer všade. Na päte na bokoch ako sa prsty ohýbajú, alebo pri malíčku keď s týmito teniskami skatujete(silne neodporúčam). Taktiež VANS authentic majú problém so špičkou. Palec si veľmi ľahko nájde cestu cez plátenný materiál a zrazu máte kukuč vonku palec. Množstvo ľudí hovorí, že destroyed vans su cool, vyzerá to lepšie, je to viac HOOD/ULICA/GHETO a podobné veci ale ja osobne už som mal viacero párov a áno nosím ich aj keď su roztrhané ale len do určitej doby (dokedy už z nich neodlieza aj podrážka :P) .

Čo sa týka CONVERSE tam tieto problémy nebývajú osobne neviem majú sice dlhšiu výdrž a taktiez vďaka gumenným prvkom tak neničia ale osobne som converse raz v živote obul(len aby sa nepovedalo :P) a žial bohu nemám veľmi skúsenosti.

Určite budem rád ak sa podelite dole v komentároch o vaše skúsenosti aké maju + a - buď to converse alebo vans. Aby sme konečne uzavreli tento rozpor, tak obe tenisky sú v pohode, každá z nich oslovuje iný typ ľudí.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Ahoj som mladý chalan (20), ktorý by sa rád venoval recenzovaniu sneakers a taktiež riešil obecne streetwear. Som síce začiatočník ale chcel by som sa časom vypracovať na lepšiu úroveň a podávať čo najkvalitnejšie články pre širokú verejnosť

Chceš vedieť, keď Mr.Jaff pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.