10.2.2018 12:42

Sneakers-skateboarding (Part 1)

Nevieš, ktoré boty na skate? Tak si určite pozri zopár z tohto výberu!

Ahoj! Veľa ľudí nevie, keď začína skateovať alebo žiť skate kultúru, a aké botasky/tenisky si vlastne majú obuť. V tomto článku sa teda pozrieme na nejaké základné tenisky, ktoré by mal mať každý pravý skater. Pri výbere musíte hlavne dbať na kvalitu materiálu, keďže grip(vrch skateboardu) je vlastne brúsny papier a ten veľmi s nekvalitnou látkou nie je veľký kamarát.

Tieto rady a typy budú rozdelené do viacerých častí aby tento článok nebol mega dlhý. Pretože ak by som tu nasekal 5-6 tenisiek a o každej sa rozpísať veľmi málo z vás by si to prečítal do konca :) :D

1. NIKE SB ZOOM JANOSKI

Na začiatok musím spomenúť klasiku každého skatera Stefan Janoski. S. Janoski je profesionálny americký skater, ktorý sa preslávil hlavne jeho dizajnom na NIKE SB. Táto jeho obuv sa stala silnou značkou a veľmi oblúbenou skatebordingovou obuvou.

Jednoduchý dizajn sprevádzaný kvalitným materiálom je správnou voľbou pre skate. Existujú rôzne farby a a rôzne variácie týchto tenisiek. Cenová hodnota sa pohybuje od 85$ do 100$ čo si myslím že za také tenisky nieje tak veľa. Sú vhodné aj na bežné nosenie v meste alebo ako vychádzková obuv. Trhať sa často netrhajú ale tiež záleží ako často jazdíte a aké flipy robíte. Ak by ste využívali túto obuv len ako vychádzkovú tak vám viem zaručiť, že vám vydržia aj viacero sezón. Aj keď už po čase nebudú také fresh stále vyzerajú super aj keď už na nich vidno zúbok veku.

Taktiež ako Vans (z minulých článkov) Tak NIKE SB ZOOM JANOSKI majú veľa pekných farebných kolaborácií mne osobne vyhovuje buď klasika alebo červené prevedenie týchto tenisiek.

zdroj

Tenisky sú väčšinou z brúsenej kože alebo syntetiky pre lepší komfrort.

Janoski majú tiež nízky profil ktorý s ľahkou váhou a aerodinamický tvar je dosiahnutý vďaka jeho konštrukcií (tzv. Tlakový hrniec). Ventilácia tiež neostáva aj keď sa nohy niekedy spotia cez leto hlavne ale nieje to až také strašne ako pri iných teniskách. Gumenná podrážka je klasikou s motívom stromčeka pre perfektný feel na skate a má aj dlhšiu životnosť :)

zdroj

V ďalšom diely sa pozieme na ďalšiu skateovú obuv. Napíšte do komentára akú máte skúsenost s janoskami, či existujú lepšie tenisky na sketa a keď áno, tak aké a v čom je rozdiel.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Ahoj som mladý chalan (20), ktorý by sa rád venoval recenzovaniu sneakers a taktiež riešil obecne streetwear. Som síce začiatočník ale chcel by som sa časom vypracovať na lepšiu úroveň a podávať čo najkvalitnejšie články pre širokú verejnosť

Chceš vedieť, keď Mr.Jaff pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
3.2.2018 15:23
Vans vs. Converse
1.2.2018 18:13
Sneakers fans