Cestovanie v čase? Choďte do Švédska!

Akonáhle sa tam ocitnete, hneď zistíte, ako sú vo všetkom popredu. Toto bol naozaj škandinávsky sen.

Prvýkrát sme šli s Robertom na sever, konktrétne do Štokholmu. Myslím, že v momente, keď vstúpite do mesta, ucítite tú pozitivu. Nielen čo srší z ľudí, ale doslova sú ňou nasiaknuté všetky priestory.

Každý kto príde do Štokholmu, by mal navštíviť metrá - teda nie všetky, ale stačí pár zastávok, ktoré sú úžasne pomaľované. My sme ich navštívili asi 8.

Všade, ale úplne všade je všetko na štýl Ikea, prípadne priamo z Ikea. Takže si viete predstaviť, ako tam všetko vyzeralo. No peckovo!

Prvé, čo som si uvedomila, bolo to, že Švédi sú fakt šialene otužilí. Normálne, že nepoznajú šále, rukavice, či PONOŽKY. Dokonca im nerobí problém chodiť s rozopnutým kabátom v mínusových teplotách, veď čože. Ale majú štýl. To sa musí uznať. Stále som chodila užasnutá a Robovi básnila o ich perfektnom vkuse. Kanken vakov je tam približne rovnakov, ako u nás Billa tašiek. Dokonca aj 70-ročné tety a ujovia sú štýloví.

Štokholm som si fakt zamilovala. Prvé, čo nás doslova prepojilo, bola prítomnosť bezlepkového jedla úplne všade, bezlepkových KOLÁČIKOV aj bezlaktózového mlieka. Normálne som tomu neverila a s malou nedôverou som očakávala kŕče. No nič neprišlo! A viete, čo je najlepšie? Vo Švédsku si nepýtajú bezlepkový príplatok. Berú nás, ako každého iného :D

Ak to mám celé zhrnúť, Štokholm je krásne mesto. Je naozaj plné pozitivity, optimizmu, motivácie a hlavne rastie s dobou. Technológie, ľudské potreby, či súčasné alergie = Švédi si vedia poradiť so všetkým a sú o krok vpred oproti iným krajinám. Nikde nemáte obmedzenia, zákazy, policajtov som videla len raz , rovnako aj bezdomovcov.

Choďte do Štokholmu a verte, že neoľutujete :)

Švédsko je fakt paráda!

Viac (fakt že VIAC) fotiek nájdete na mojom blogu - SEMIJOURNEY.COM

A instagramáriť ma môžete tu - semijourney_

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
10
Poslať správu
Nebudem písať klišé, typu "Fotografovanie ma napĺňa." Je to pravda. Ale pravdou je aj to, že ľudia sa na rovnaké veci pozerajú rôznymi pohľadmi. Ten môj nájdete tu.

Chceš vedieť, keď semijourney pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.