Napíš blog a sútažíš o zájazd do Dubaja alebo Paríža
Zapoj sa do súťaže
Súťaž prináša

Istria - perfektná dovolenka za málo peňazí

5-dňové dokonalé čľapkanie v mori je naozaj vykúpenie.

Popri svadobných prípravach sme si povedali, že si musíme nájsť čas na krátky oddych pri mori. Destinácia bola jasná - sever Chorvátska, a teda Istria. Cez Airbnb sme si našli fakt, že super ubytko, 100 € na osobu za 5 nocí - pecka, že? Bývali sme v oblasti Štinjan, kde je síce dosť apartmánov, no zato veľký kľud (ten sme potrebovali). Najskôr sme šli obzrieť okolie a natrafili sme na minirybárske pobrežie, ktorého súčasťou bol aj kameňolom.

Prvý deň sme vyskúšali miestnu pláž, ktorá bola fajn, ale predsa len sme chceli vyskúšať aj iné. Tak sme sa na druhý deň vydali na smer Medulin. Táto pláž nebola nikomu po chuti. Síce bola piesková, ale akonáhle ste vstúpili do vody, tak voda bola aj 300m stále po pás. Pláž pre deti, nie pre plavcov a potápačov, ako sme my :D. Do tretice všetko dobré - našli sme čarovnú pláž hneď pri Pule - Strand Pula. Odporúčam každému - tyrkysové čisté more, všade samé rybky, krásne biele kamene, no úžas.

Samozrejme, že sme nemohli vynechať ani návštevu mesta Pula. Naivne sme si mysleli, že keď tam vybehneme podvečer, také teplo nebude. Omyl. Hodina v meste nám bohate stačila a bola som rada, že mám aspoň zopár pekných záberov :)

Na posledný večer sme si naplánovali turistickú atrakciu Svjetionik Punta Christo, kde môžete prejsť ponad more "krátkym" dreveným mostíkom. Ja som sa teda neodvážila, ale všetci ostatní veru áno. Potom sme si otvorili pivká, ja Fantu a sledovali západ slnka. Aby sme zažili ešte väčší gýč, tak na hladine sme uvideli preskakovať delfíny. No krása :)

Na to, že v Chorvátsku v tom čase bolo snáď 34 stupňov si myslím, že dovolenka sa úplne vydarila a vychytali sme krásne počasie. Som rada, že sme za ten čas stihli aj veľa toho pochodiť a ja hlavne nafotiť, veď pre čo iné by som tam šla :D. Ak vás to zaujíma, tak celá 5-dňová dovolenka na osobu vyšla cca okolo 200 €. Dá sa to aj krásne lowcostovo, no nie? :)

Na svoj Instagram - instagram.com/semijourney_ pridávam ďalšie a ďalšie fotky, tam ma môžeš sledovať aj tam :)

Čochvíľa doplním foto aj na môj web, kde nájdeš fotky aj z iných ciest.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Nebudem písať klišé, typu "Fotografovanie ma napĺňa." Je to pravda. Ale pravdou je aj to, že ľudia sa na rovnaké veci pozerajú rôznymi pohľadmi. Ten môj nájdete tu.

Chceš vedieť, keď semijourney pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
7.10.2018 21:51
Smer Tatry
10.7.2018 20:03
Jungle love
2.4.2018 20:56
Botanical dream