Botanical dream

Vynechať botanickú záhradu je hriech.

Ak idete na výlet do mesta, určite máte v pláne navštíviť historické pamiatky, múzeá, galérie, či najvychytenejšie kaviarne a reštaurácie. Ale myslím, že sa často zabúda na to podstatné - botanickú záhradu. A nie, nie je všade rovnaký skleník s rovnakými rastlinkami.

Každá botanická záhrada je iná. Vždy ma fascinuje, ako sú nasadené jednotlivé druhy rastlín a ako perfektne dotvárajú celkový dojem. Berlínska botanická záhrada bola úplne namakaná v tom, že v každom "oddelení" ste sa cítili ako v inom svete. Skleník s ružami, kaktusový raj, palmové kráľovstvo alebo výklenok s papraďovou stenou - tieto a mnohé ďalšie ma presvedčili, že botanická bola najväčším highlitom Berlínskeho tripu.

Hoci sme boli v botanickej záhrade, vzhľadom na počasie sme išli "len" do skleníkov. Žiaľ marcové počasie ešte nedovolilo zobudiť prírodu a "zvyšné" vonkajšie priestory boli v zimnom spánku. Celkom ma to mrzí, čo vám budem hovoriť, ale tak aspoň budem mať dôvod ísť do záhrady znova :)

U mňa je teda zaručene Berlínska botanická záhrada tá naj. A vy? Napíšte mi, ktorá vám učarovala najviac :)

Viac foto nájdete na mojom Instagrame - SEMIJOURNEY

Ďalšie fotoreporty nájdete na mojom webe - SEMIJOURNEY.COM

ĎAKUJEM vám za každý feedback :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
5
Poslať správu
Nebudem písať klišé, typu "Fotografovanie ma napĺňa." Je to pravda. Ale pravdou je aj to, že ľudia sa na rovnaké veci pozerajú rôznymi pohľadmi. Ten môj nájdete tu.

Chceš vedieť, keď semijourney pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.