8.10.2017 10:59

Biela noc '17

Biela noc je festival súčasného umenia, nie festival svetla, ako mnohí očakávajú...

Tento rok som si Bielu noc nenechala ujsť a spolu s Robertom a Pať sme sa vydali na tour naprieč tisícom ľudí. Začali sme inštaláciou pri VÚB banke na Nivách, no pravdupovediac sme tam vydržali 2 sekundy, nakoľko ľudia sa potrebovali odfotiť pri nafukovacom panáčikovi.

Tak teda pokračujeme ďalej. Smer Medická záhrada. Po náročnej trati sme videli tú nádheru - monumentálny mesiac, ktorého priemer je sedem metrov, pozostáva z detailných záberov NASA z povrchu Mesiaca. Toto bol náš highlight!

Ďalšou zástavkou bol Slovenský rozhlas. My sme sa tak blízko nedostali, ale vizuálne prvky inštalácie sa mali meniť podľa výšky a tónu hlasu každého, kto pristúpil k megafónu.

Globoscope premieňal priestor fontány na námestí Slobody. 270 svetelných gúľ a energický hudobný podmaz - Pecka! Po mesiaci bola toto moja druhá top inštalácia.

Mapping na fasáde Obchodného domu na Kamennom námestí bol ako inak fantastický! Sem tam som síce začula názory typu "Ja tomu nerozumiem." alebo "To je dobrá nuda."

Cestou sme skočili na zopár pohárov vína a v tour pokračovali ďalej - Starý most!

Viac info na www.bielanoc.sk

Ďalšie fotky nájdete na instagram.com/ti.stibrava

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
9
Poslať správu
Nebudem písať klišé, typu "Fotografovanie ma napĺňa." Je to pravda. Ale pravdou je aj to, že ľudia sa na rovnaké veci pozerajú rôznymi pohľadmi. Ten môj nájdete tu.

Chceš vedieť, keď semijourney pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.