23.2.2018 22:47

Navštívte Lombok, autentický ostrov hneď vedľa Bali

Bali má atmosféru, ale ak chcete zažiť pravú Indonéziu, oplatí sa vidieť aj Lombok.

Nedotknutá príroda,prázdne pláže s bielym pieskom a autentický život Indonézie. To nájdete na ostrove Lombok, ktorý sa nachádza hneď vedľa obľúbeného Bali. Na Bali a Lombok sme sa vybrali cez dažďovú sezónu, chceli sme sa vyhnúť veľkej mase turistov a využiť lacné letenky. Bolo to najlepšie rozhodnutie, všetky turistické atrakcie sme mali skoro len pre seba!

Presun z Bali na Lombok nám trval loďou cez ostrovy Gili dokopy cca 3 hodiny. Nenechajte sa tým však odradiť, ostrov Lombok disponuje aj novým letiskom, ktoré je zatiaľ veľmi málo využívané. Letenku nájdete v hodnote cca 25 eur priamo z Denpasaru. A určite odporúčam letisko využiť, cestou späť sme už leteli z Lomboku priamo do Jakarty.

Žiadne obrovské rezorty, obchody, kaviarne a ulice preplnené turistami. Len hory, ryžové a tabakové polia, rozľahlé pláže, malé bambusové chatrče, divoké kravy, byvoly a psy. Napriek tomu, že si tam nedokážete dopriať taký luxus v službách ako na rozvinutejšom Bali, cítite sa tam výborne. Ocenili sme aj to, že ostrov je menej daždivý, spŕchlo nám každý druhy deň ale len na pár minút. Pozor, Lombok je zväčša moslimský, hinduistické chrámy na každom rohu nenájdete.

Na Lomboku je druhá najvyššia sopka v celej Indonézii (Mt. Rinjani), bohužiaľ nám sa na ňu dostať nepodarilo. Cez dažďovú sezónu je prístup na výstup zatvorený. Ak však túžite po nádherných západoch slnka, oddychu na čistých piesočnatých plážach bez turistov, Lombok je tá správna destinácia. A naviac, skromný život domácich vás aspoň na chvíľku prinúti sa zamyslieť nad konzumnosťou tohto sveta.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu

Chceš vedieť, keď pehava pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.