27.2.2018 14:19

Dominik

Milý, vždy usmiaty, charizmatický, vášnivý, ale trocha čudný.....

Nela je veľmi úspešná žena. V živote jej išlo akosi všetko veľmi jednoducho, čo chcela to vždy dosiahla. Bola veľmi sebavedomá a cieľavedomá. Jediné, na čo nemala šťastie, boli chlapi, či hovoríme o detských láskach, alebo o vážnych vzťahoch. Zmena prišla až na vysokej škole, kde sa spoznala s Matúšom, za ktorého sa neskôr aj vydala. Človek keď sa na nich pozrel mal pocit, že áno, takto vyzerá spokojný a dokonalý pár. Matúš mal veľmi dobrú prácu, takže si Nelu vydržiaval. Nela sa nemusela o nič starať, manžel vybavil, zariadil, a keď bolo treba tak aj upratal a navaril. Nemusela pracovať pokiaľ deti nenastúpili do školy.

Po takmer 10 ročnej materskej nastúpila konečne do práce - podarilo sa jej zamestnať ako mzdovej účtovníčke. Práca ju neskutočne bavila, i keď začiatky boli trochu ťažšie - predsalen za 10 rokov sa zmení nielen legislatíva, ale aj spôsob práce. Namiesto ručných výpočtov bolo všetko zautomatizované, stačil len jeden klik. Popravde, predtým spoliehala sama na seba a teraz musela vo viacerých veciach na počítač. Paradoxný bol prvý deň, pretože hneď na začiatku je sklamal počítač - nešiel jej zapnúť. ,, Pane bože, prvý deň v novej práci a ja si ani nezapnem počítač? " vravela si v duchu. Nemala na výber, musela poprosiť o pomoc informatika. Zodvihla telefón a zavolala. Informatik znel veľmi ochotne a bol u nej za pár minút...

,, Ty si Jožkova sestra, však? Dopočul som sa že dnes ku nám nastupuješ a nemyslel som, že budem mať s tebou hneď prvý deň tú česť....." prihovoril sa Dominik. Nela ostala iba vyvalená a nechápala ako to že ju pozná chlap, ktorého uvidela prvýkrát v živote. ,, Prosím Vás, nejde mi počítač, pozrite sa mi na to....." odvrkla. Dominik pocítil značný odstup. ,, Veď si tykajme, ahoj ja som Dominik a veľmi ma teší" podal Nele ruku a usmial sa na ňu.

V tomto momente ostala Nela vyvalená ešte viac, pretože sa na ňu krásne usmial. Úsmev mu opätovala. Keď Dominik dokončil svoju prácu, musel odísť, pretože mu volali z iného oddelenia s podobným problémom. Rozlúčili sa.

Nela bola rada, že konečne odišiel, predsalen ju dostal do rozpakov. Síce rozprávala, že sa jej vždy páčili vysokí, statní, snedí chlapi, nikdy takého nemala. Manžel bol úplný opak a tí jej frajeríkovia ani nehovorím. Rovnako aj Dominik. Vysoký síce bol, ale bol blonďák s okuliarmi. Tie iskričky v očiach nevedela ani opísať slovami.

Postupom času, ako sa zapracovávala Nela v novej robote a zvykala si na nový spôsob práce, mala na Dominika celkom šťastie. Párkrát spolu skočili aj na obed, kávičku, raz ju dokonca aj hodil domov, keď mala pokazené auto, lebo to mal po ceste - býval v susednej dedine.

Na tom by ešte nič nebolo, ale Nela mala čím ďalej pocit, akoby ho poznala celý život. Rozprávali sa veľa a často, stále sa mali o čom. Mali mnoho spoločných tém.... Či deti, či výlety.... Proste si sadli.

Po skúšobnej dobe dostala Nela nariadenie od šéfky, že musí prísť do Michaloviec kvôli zaučeniu novej posily ich tímu - zabudla som povedať, že pracovala vo firme s viacerými pobočkami na Slovensku, pričom jej úlohou bolo spracovať mzdy pre celé Slovensko. Na východe im jedna účtovníčka vypadla, pretože išla na materskú tak ju išla zaučiťnovú posilu. Mala s tým veľký problém, pretože sa bála ísť takú vzdialenosť sama autom. Zrazu jej zazvonil telefón...

,, Ahoj Neli, mám pre teba super správu! Zajtra ideme spolu do Michaloviec, tešíš sa?" Kto iný ako Dominik. Rovnako ako aj Nela aj on mal pridelé kraje, kde bolo potrebné servisovať počítače a práve to tak vyšlo, že mali ísť spolu, pretože mali tam nejaký problém, s ktorým si nevedeli dať rady.

Cesta bola veľmi dlhá. Vyrážali už o 4 ráno, aby tam stihli prísť načas. Od rána boli obaja akísi nervózni, moc sa ani nerozpávali. ,,Dnes si nejaký tichý.... Deje sa niečo?" spýtala sa Nela nesmelo. ,, Ale nie, len rozmýšľam.... " odpovedal Dominik ,, pri šoférovaní máš na to najlepší priestor". Ostalo opäť ticho. ,, Neli, mrzí ma jedna vec, stále sa pýtam sám seba, ale neviem si na to odpovedať, možno mi odpovieš ty - ako je možné že som ťa nestretol skôr? Prečo teraz, keď som ženatý, ty vydatá a máme každý deti?"

Nela ostala vyvalená.... Neodpovedala mu nič. Cítila to totižto tak isto. Rozmýšľala nad tým v podstate skoro každý deň a nevedela si to vysvetliť. Áno, má skvelého muža, dve krásne, zdravé deti, ale ... Niečo ju k nemu ťahalo. A veľmi...... Až do Michaloviec rozmýšľala a Dominik asi tiež.

,, Už sme tu." Vystúpili z auta a každý sa pobral riešiť svoje pracovné záležitosti. Poobede mala ísť s ním naspäť domov, ale bolo nutné, aby ostala do nasledujúceho dňa, tak mu iba napísala sms, nech ide sám domov, lebo ona ostáva. Mala pocit, že ani nestihla smsku odoslať a už jej pípla aj odpoveď - Ja ostávam tiež, môžeme sa večer stretnúť.

Po práci sa stretli na večeri a opäť sa rozprávali - akoby sa nič nestalo a Dominik nič nepovedal. Tvárili sa, že sa nič nedeje, aj keď každý bol vo vnútri neistý. K večeri vypili asi dve fľaše vína, ktoré sa postaralo o to, že zahodili všetky svoje zábrany a naplnili svoje túžby.

Áno, vyspali sa spolu. Nela povedala, že v živote nezažila tak živočíšny sex ako s ním. Ešte keď mi o ňom rozprávala sa cela triasla. Neskutočné, neopísateľné, vášnivé, ale zároveň nežné..... Presne také, aké má byť každé milovanie. Ráno, keď sa zobudili vedľa seba, bolo to pre nich zvláštne. Sami netušili, že toto je eštelen začiatok, pretože sa začali stretávať pravidelne. Pred prácou, po práci, v práci, na služobkách..... Zaujímavé bolo, že si to nevšimol ani jeden z manželských partnerov ....

Jedného dňa však nastal zvrat. Dominik prestal reagovať na smsky, nedvíhal telefón, dokonca, ani keď neposlúchal počítač - poslal kolegu. Nela bola taká namotaná, že to nevedela pochopiť, ale postupne jej to dochádzalo..... Všetko to boli iba prázne slová, ktoré asi hovorí každej...... Asi po dvoch týždňoch sa konečne stretli, aj keď nečakane- na vrátnici. Dominik úplne zmeravel, keď ju zbadal, pretože nešiel sám.

,,Ahoj Dominik, ako sa máš? Dlho som ťa nevidela. Môžeš sa za mnou zastaviť, potrebujem niečo s tebou prebrať ohľadom ročného zúčtovania" .

,,Jasné, zastavím sa".odvetil. Prišiel asi za 5 minút a bol vrcholne profesionálny. Žiadna zmienka o nich. Nela to nevydržala a spýtala sa ho na rovinu, ako je to medzi nimi.... Odpoveďou bolo že sa asi nepochopili... Celé to bral ako úlet, veď kto by nechcel mať kamarátovu mladšiu sestru.

Dobre. Ako chceš. Nela sa mi priznala, že chcela opustiť manžela, kvôli nemu a nakoniec bola iba ďalšou do zbierky. Dlho sa nevedela dať z toho dokopy. Bolo to pre ňu dobrodružstvo, ktoré jej chýbalo doma. Mrzí ma to, lebo viem, že jej manžel je úžasný človek, ale keby sa to dozvedel, asi by ho to položilo. S odstupom času si to uvedomuje aj ona, čo má doma. Preto ponaučenie - možno aj keď máte všetko a je to trocha stereotyp, treba byť vďačný aj za to. Niekedy síce zmena smeruje k lepšiemu, ale pozor v takýchto chvíľach na ružové okuliare. Pred závažnými rozhodnutiami si ich treba dať radšej dole :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu
Príbehy, ktoré píše sám život. Asi tak by som vedela opísať náplň mojich príspevkov. Inšpiráciou sú moji priatelia, ktorých počúvam často, rada a veľa :)

Chceš vedieť, keď papulka pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.

Ďalšie články autora

Zobraziť všetky
25.5.2018 10:55
Mamička to zariadi
22.2.2018 17:46
Dream job