6.3.2018 20:41

Domáce donuty

Mak - džem, tmavá čokoláda - arašidy, biela čokoláda - maliny, biela čokoláda - kokos. Tak, ktorý by si si vybral ty?

Suroviny 250g polohrubá špaldová múka (preosiať) 1/2 droždie (21g) 1 dcl mlieko 2 lyžice brezový cukor 2 lyžice maslo  1 vajce  štipka himalájskej/ morskej soli

Postup Mlieko zohrejte (vlažná teplota), pridajte droždie a rozmiešajte. Múku preosejte, pridajte cukor, vajce, maslo, soľ a hotový kvások. Vytvorte vláčne cesto ak je príliš riedke pridajte múku a keď je husté tak trocha mlieka. Cesto zakryte utierkou a nechajte nakysnúť na teplom mieste cca hodinu.

Cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a povykrajujte donuty. Poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ešte 15 min nakysnúť. Pečte v trúbe na 150 stupňoch cca 6-8 min. Donuty majú byť jemne zlatisté. Odsleduje si to aby ste ich nevysušili.

Ozdobte podľa chuti a fantázie. Ja som použila horkú 80% čokoládu, arašidy lieskovce, mak, domáci ríbezľový džem, bielu čokoládu, kokos, ovocie atď. Dobrú chuť!

Slubeny recept Domáce Donuty🍩 🍩🍩 Mak - džem, tmavá čokoláda - arašidy, biela čokoláda - maliny, biela čokoláda - kokos Tak ktorý by si si vybral ty? Suroviny: 250g polohruba spaldova muka (preosiať) 1/2 drozdie (21g) 1 dcl mlieko 2 lyzice brezovy cukor 2 lyzice maslo 1 vajce štipka morskej soli Postup: Mlieko zohrejte (vlažná teplota), pridajte drozdie a rozmiesajte. Muku preosejte, pridajte cukor, vajce, maslo, sol a hotový kvasok. Vytvorte vláčne cesto ak je príliš riedke pridajte muku a ak naopak tak trocha mlieka. Cesto zakryte utierkou a nechajte nakysnut na teplom mieste cca hodinu. Cesto rozvalkajte na pomucenej doske a povykrajujte donuty. Poukladajte na plech vystlaný papierom a nechajte ešte 15 min donuty nakysnut. Pecte v trube na 150 stupnov cca 6-8 min. Donuty majú byt jemne zlatiste. Odsleduje si to aby ste ich nevysusili. Ozdobte podľa chuti a fantázie. Ja som použila horkú 80% čokoládu, arašidy lieskovce, mak, domaci ribezlovy džem, bielu čokoládu, kokos, ovocie atd. Dobrú chut! @dnes_jem @uzasne_jedlo @varime_s_laskou @vkuchyni @recipesbyyou @recipes_fitness @dneska_snidam #zdravoafit #donuts #donutsday #homemade #chocolatelover #nuts #poppy #yummy #fodporn #food #jedlo #desert #ranajky #morning #recipes #follover #coconut #dark #whitechocolate #fruits #slovakia #baking #utorok #day #instapic #realfood #love #sweetday #mojerano #czech

A post shared by Zdravo a Fit (@zdravoafit.sk) on

Viacej nových receptov a inšpirácií nájdete na našom instagrame zdravoafit.sk a oficiálnej facebookovej stránke Recepty Zdravo a Fit.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Naše jedálničky na mieru a osobné konzultácie Vám pomáhajú získavať postavu po ktorej túžite. Inšpirujte sa receptami z našich jedálničkov! Vydajte sa za svojou vysnívanou postavou ešte dnes, pomôžeme Vám prekonať všetky nástrahy.

Chceš vedieť, keď Zdravo a Fit pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.