Prečo som sa vrátil zo zahraničia späť na Slovensko?

O tom, že pôjdem do zahraničia som sníval už počas strednej školy. Chcel som vypadnúť do sveta, lebo vtedy som si myslel, že práve tam budem žiť. Tak naozaj žiť. Veľa vecí v mojom živote robím možno bez nejakého dlhého rozmýšľania a premýšľania nad následkami či dôsledkami môjho rozhodnutia. A možno je to tak aj lepšie, lebo inak by som asi ešte stále sedel niekde doma pri rodičoch :D

A nakoniec sa mi môj sen splnil a ja som po vysokej škole odišiel do Rakúska, kde som žil a pracoval takmer tri roky. Poviem ti, nie je to sranda, len tak sa vybrať do krajiny, kde si zrazu sám, každý na teba hovorí jazykom, ktorého ty ovládaš len základné frázy... Boli to naozaj dlhé roky, a práve tam som dospel. Postupne sa mi však podarilo nemčinu zlepšiť a mať fajn prácu (robil som junior managera v jednej reštike). Práca ma však pohltila natoľko, že som si po čase uvedomil, že mi dni utekajú a ja som len v pracovnom kolotoči.

Trvalo mi dlhých šesť mesiacov odhodlať sa asi k najradikálnejšej zmene v mojom živote. Rozhodol som sa totiž, že sa vrátim domov a začnem makať na svojom sne. Sne o blogovaní a cestovaní. Práve tam som si totiž uvedomil, že ja vlastne ani nepoznám Slovensko. A tak je zo mňa už pár mesiacov turista vo vlastnej krajine a spolu so Štúrom objavujeme, čo všetko tu máme.

Dodnes počúvam reči o tom, že som urobil chybu, keď som sa vrátil, že som to vraj vzdal a podobne. Ale nech si každý hovorí, čo chce. A aj keď samozrejme viem, že profi bloger sa zo mňa nestane zo dňa na deň, tak každý deň makám na tom, aby som mal už len jedného šéfa a to seba samého.

Tak ako si na tom ty? Máš rád Slovensko? Ale plánuješ život v zahraničí? Pokojne mi napíš, a ja sa rád podelím o svoje postrehy, možno sa ti zídu. A kým začneš na Slovensko opäť nadávať, skús mu dať tentokrát šancu. Uvidíš, že budeš prekvapená/ý. :-)

Ak chceš viac článkov a fotiek z môjho (š)túrovania po Slovensku, tak si môžeš kliknúť aj na môj blog Nie je túra bez Štúra.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
9
Poslať správu
Po troch rokoch v zahraničí som sa vrátil späť na Slovensko a stal sa zo mňa turista vo vlastnej krajine.

Chceš vedieť, keď Nie je túra bez Štúra pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.