Tenkrát po druhé

Berlín nie je mesto na jednu návštevu.

Toto mesto sme navštívili už druhý krát. Myslela som si, že pozrieme ešte zopár lokalít, na ktorých sme predtým neboli, no hlboko som sa zmýlila.

Okey, to že sme vychytali ozaj zlé Airbnb, o tom nebudem hovoriť. Myslím, že na pána Schrödera nikdy nezabudnem. O tom ale inokedy :)

Ráno to vyzeralo, že bude celý deň pršať a tak aj bolo. Pozreli sme si Reichstag, čo je určite spot, ktorý treba navštíviť. Uznávam, že lepší výhľad budete mať, keď bude krásne počasie. Ale nech.

Upršaná sobota a moje narodeniny. Nie, nič mi to nepokazí. Tak sme si dali bezlepkové burgre s bezlepkovým pivom. Nepoviem vám, kde to bolo, lebo si to nepamätám, ale tie burgre boli famózne. A to ja, ako alergik na lepok a laktózu, si to môžem dovoliť povedať :)

Na druhý deň sme zasa pocítili príchod jari. Zrazu teplota stúpla o 20 stupňov a ja som zhodila kabát a šál. Famózne niečo! Mám podozrenie, že počasie sa umúdrilo kvôli mojim narodeninám - predsa len, Berlínska botanická záhrada a ja ju mám navštíviť za nepriaznivého počasia? Nie, nie. Kamoši, bolo to DOKONALÉ! A práve preto o tejto krasotinke napíšem samostatný blog. Každopádne, počasie vylákalo von trendsetterov s bicyklami, ľudia boli zrazu šťastní a Berlín zrazu plný elánu.

A samozrejme, že nebola len botanická záhrada. Po celý ten čas sme navštívili kopu kaviarní, reštaurácií (predovšetkým z dôvodu vysvetlenia, čo je lepok a či majú aspoň jeden kus jedla bez lepku), dizajnových predajní, sekáčov, zatúlaných uličiek a múzeí. Najskôr sme šli do múzea Pergamon. Vravíme si, že Neues stálo za to, a Pergamon je hneď vedľa, tak bude to fajn. No nebolo. Veľa kameňov, čo vám poviem. A aj kobercov. Proste nudka. Na druhý deň sme šli do Prírodovedeckého múzea. Ak dobre poznáte to naše bratislavské, tak nájdete minimálne trilión rozdielov od tohto. Krásne, veľké, interaktívne, inšpirujúce a naozaj naozaj zaujímavé múzeum. Oplatí sa ho navštíviť. Veď je tam aj môj hero T-rex!

Berlín odporúčam a stále budem. Je to krásne mesto, v ktorom si každý nájde to svoje.

Viac foto nájdete na mojom Instagrame - SEMIJOURNEY

Ďalšie fotoreporty nájdete na mojom webe - SEMIJOURNEY.COM

ĎAKUJEM vám za každý feedback :)

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
3
Poslať správu
Nebudem písať klišé, typu "Fotografovanie ma napĺňa." Je to pravda. Ale pravdou je aj to, že ľudia sa na rovnaké veci pozerajú rôznymi pohľadmi. Ten môj nájdete tu.

Chceš vedieť, keď semijourney pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.