3 dôvody, prečo zas a znova navštevujem to isté miesto

Najznámejšie miesto v Slovenskom raji mojimi očami.

Dnešný blog bude hlavne o fotkách, nie o slovách. Že vraj blog má byť stručný, tak budem stručný.

Určite každý má nejaké svoje miesto, ku ktorému má mimoriadny vzťah a opakovane ho navštevuje. Pre mňa je takým miesto Tomášovský výhľad. Asi najznámejšie miesto, najznámejšia vyhliadka v krajine ničoho, v Slovenskom raji.

1. Ľahká dostupnosť

Prechádzka na toto unikátne miesto je nenáročná. Zvládne ju aj človek s minimálnou kondíciou. Ja osobne najradšej štartujem prechádzku v oblasti zvanej Ďurkovec. Cesta trvá pri vychádzkovom tempe 25 minút. Ďalšia cesta začína v oblasti zvanej Čingov. Cesta odtiaľ trvá podľa informačnej tabule cca 55 minút. V prípade priaznivého počasia sa Vám cestou môžu naskytnúť aj takéto pohľady.

2. Unikátne výhľady

Ako jeho názov – Tomášovský výhľad napovedá, pri návšteve tohto miesta sa Vám naskytnú unikátne výhľady. Od kopcov Slovenského raja až po Vysoké Tatry. Je odtiaľ vidieť napr. Lomnický štít aj Gerlachovský štít. Ak sa človek dobre zadíva a hlavne vie, kam pozerať, uvidí aj Kriváň.

3. Dobíjanie životnej energie

Keď sa človek cíti psychicky unavený, potrebuje dobiť baterky a trochu zrelaxovať. Pre mňa je návšteva tohto miesta relaxom, pri ktorom si „dobijem vybité baterky“. Pokoj, príroda, relax, ľahká turistika, unikátne výhľady.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
4
Poslať správu
www.krajinkar.eu

Chceš vedieť, keď davidzvýchodu pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.