Ukázala mi, čo je to život módnej blogerky

Bezpochyby to nie je tak jednoduché, ako to vyzerá. Po piatich rokoch na scéne, ktoré podčiarkli nemalé úspechy, sa Lapkinn radí medzi tie najlepšie.

Linda Babušík-Adamčíková, inak známa aj ako Lapkinn, je košickou módnou blogerkou, dovolím si tvrdiť, že vo svojom obore v našom meste aj najlepšou. Okrem úspechov v blogovaní, vedie spokojný manželský život a skvele napreduje aj vo svojej pracovnej kariére.

Na začiatku roka 2018 som Lindu oslovil cez Instagram, či by nemala záujem vybehnúť nafotiť pár outfitoviek. Písal som s malou dušičkou, keďže Dominik - jej manžel, je fotograf. Po odoslaní správy som si aj kládol otázku, či som vôbec urobil dobre. Povedal som si však, že občas musíš ísť veciam naproti.

Naše prvé fotenie prebehlo, ako inak, v Košiciach. Stretnutie s Lindou vo mne hneď vyvolalo niekoľko pocitov. Mal som pri sebe prvýkrát relatívne známu osobnosť, ktorá však vystupovala úplne prirodzene. Od prvého momentu som mal pocit, že vlastne fotím kamarátku, stres či zodpovednosť do istej miery opadla.

@lapkinn • #Branislavisko

A post shared by 58 | WORLD THROUGH LENS (@branislavisko) on

V mojej hlave sa však odohrávali rôzne scenáre, čo všetko sa môže stať. Čo ak ich ukážem Linde a nebude spokojná? Na druhej strane som mal nesmiernu radosť, že sa práve toto deje. Že Linda na to kývla a veril som, že ak to vyjde dnes, mohla by to byť spolupráca na dlhšie.

Za necelú hodinku sme mali nafotené, blížila sa teda možno jedna z rozhodujúcich chvíľ, čo ďalej. Zašli sme do neďalekého podniku, kde som Linde ukázal nafotené zábery. Nepamätám si už presne to množstvo fotiek, ktoré sme stihli urobiť, avšak väčšina sa Linde páčila a zo mňa opadol všetok stres. Nie však na dlho.

Po príchode domov prišla druhá vlna stresu, pre mnohých strašiak menom postprodukcia. Fotky upravujem prakticky hneď, ako si ich prinesiem domov. Nikdy to neodkladám z dôvodu, že s foťákom v meste som každý deň, niekedy aj viackrát počas niekoľkých hodín a fotky by sa mi zbytočne kopili. Druhý dôvod je ten, že aj keď pre niekoho je postprodukcia strašiakom, ja si ju užívam, lebo fotkám dokáže dodať nový rozmer.

Upravené fotky som expresne poslal Linde do správy na Instagram a začali sa krušné chvíle. Najväčší nepriateľ a ničiteľ vzťahov, príčina desiatok rozchodov, funkcia POZRETÉ vo mne vyvolávala znovu zmiešané pocity. Keď prešlo už viac ako 5 minút (vážne som to takto sledoval!) začala sa reálna panika, stres, prezeral som si každú fotku dookola a zrazu som mal pocit, že toto by som dokázal urobiť inak, možno lepšie.

@lapkinn #sigma24mm

A post shared by 58 | WORLD THROUGH LENS (@branislavisko) on

Minúty, ktoré pre mňa boli snáď ako roky, priniesli však pozitívnu správu. Fotky sa páčili a čo ma tešilo ešte viac, pochvaľoval ich aj Dominik. Hneď na to prišla ďalšia pozitívna správa, respektíve otázka, či by sme nevybehli fotiť znovu. Neopísateľný pocit radosti, ktorý síce navonok veľmi prejaviť neviem, však vo mne prevládal niekoľko dní.

Prešlo už takmer pol roka, s Lindou si rozumieme nie len po stránke profesionálnej, každé naše fotenie je extrémne krátke, keďže obaja vieme, čo chceme a tak ideme jasne za svojim cieľom. Sadli sme si aj po stránke ľudskej, Linda s manželom sú skvelí ľudia, otvorení novým veciam. Dnes už fotenia s Lindou beriem inak ako na začiatku - nemám stres, užívam si to, dovolím si skúšať nové veci. Zodpovedne však pristupujem ku každému jednému.

Všetky fotky, ktoré si mal/a možnosť vidieť, boli nafotené pomocou tiel Canon 5D mark ll alebo Canon 60D a objektívov Sigma 24mm f1.4, Canon 50mm f1.4, Samyang 10mm f2.8 a následne prešli postprodukciou v programe Adobe Lightroom.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
6
Poslať správu
Možno vidím to, čo si nikdy nevidel a pritom stojím vedľa teba a pozeráme na rovnakú vec. Je to o predstavivosti, cítení, myslení, kreativite. Sadni, ľahni, prejdi sa. Nájdi správny uhol, ukáž ho svetu.Cíť sa u mňa ako doma, ja som Branislavisko, teší ma.

Chceš vedieť, keď Branislav Belko pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.