Rýchle autá a krásne ženy. Kombinácia, ktorá púta pozornosť

Sympatická Terezka, 560 koní pod kapotou, sotva 15 minút času a zrušený program. Improvizácia na poslednú chvíľu však dopadla viac než dobre. Alebo?

Módna ikona ttapple a po jej boku oranžový Nissan GT R, ktorý púta pozornosť na desiatky metrov. Toto dokonalé kombo na jednom mieste je snom pre mnohých. Čo všetko ale vôbec predchádzalo tomu, aby sa takéto stretnutie mohlo uskutočniť?

Ako je už u mňa zvykom, Terezke som sa so skromnou otázkou o fotenie ozval cez Instagram. Mal som približnú predstavu, ako by mali fotky vyzerať. Street štýl, ktorým sa ttapple vyznačuje, mi je rovnako blízky a celé fotenie sa malo niesť v tomto duchu. Tento pôvodný plán sa začal ale meniť v čase, kedy som bližšie plánoval môj príchod do Bratislavy a robil si časový harmonogram na následujúce tri dni.

Okrem tohto fotenia, som mal totiž na programe aj fotenie jedného krásneho kúsku na štyroch kolesách. Zhruba dva dni pred cestou do Bratislavy, sme spoločne s Danom, ktorý je okrem iného skvelým videomakerom presne týchto kúskov, dali hlavy dokopy a vymysleli dokonalý program. Zrejme až tak dokonalý a časovo na sekudnu presný, až sme zistili, že vlastne nič nestíhame.

@ttapple

A post shared by lens with me 24/7 (@branislavisko) on

Dano ku mne pristúpil do vlaku v Žiline, cestou sme ale však obaja ešte pracovali na svojich veciach. Po príchode do Bratislavy sme si šli priamo do Auto-Impexu vyzdvihnúť náš pútač pozornosti pre tento deň. Avšak o tomto čase, sa už naše časové manko začínalo zväčšovať a zväčšovať, a vpodstate hlavný program nás ešte len čakal. Pobehali sme nejaké predom dohodnuté stretká, k tomu ešte rýchly obed u najznámejšieho aziata na bratislavskej Miletičke.

Presne o tomto čase už malo prebiehať fotenie s Terezkou. Vonku začínalo pomaly, ale isto pršať a všetky naše plány sa začali komplikovať. Ba čo viac, Terezka mala naplánované stretko o 13:00. Akutálny čas bol tuším 12:05 a to sme stále ešte neboli spolu. Čas, kedy sa nám konečne podarilo stretnúť sa blížil niekde k pol jednej. To znamenalo zhruba 30 minút na fotenie. To je síce postačujúci čas, ak si na mieste, na ktorom chceš fotiť. To sme my však neboli. Terezku sme naložili do auta a vyrazili. Nikto ale netušil kam, všetci sme boli trošku nesvoji.

Vonku popŕchalo čoraz intenzívnejšie a bolo jasné, že v extreriéri už nič nenafotíme. Terezka mala stretko v Auparku a tak naše kroky nabrali jasný smer. Nadzemné parkovisko dokonale poslúžilo ako fotolokácia. Najväčším problémom bol boj s časom. Po zaparkovaní auta a pripravení celej scény sme mali približne 10-15 minút. Obaja sme ale vedeli, čo robiť a tak ani táto prekážka nejako zásadne neovplyvnila fotenie. Všetko sa len muselo diať veľmi rýchlo a nebol čas na nejaký omyl.

Po necelej štvrť hodinke som disponoval zhruba stovkou záberov. Neostával už však veľmi čas na nejaké prezeranie fotiek, prípadne na opätovné nafotenie istej pózy. Terezka sa teda rýchlo pobrala do útrob nákupného centra, my s Danom sme ešte venovali chvíľku samotnému autu, ani jeden sme si vpodstate neuvedomovali, čo sme zvládli. Z oboch opadol stres a presúvali sme sa k nášmu ďalšiemu bodu celkom nabitého programu.

Moje poďakovanie patrí jednak skvelej a profesionálnej Terezke, ktorá svojim super prístupom ukľudnila či už mňa alebo Dana, v neposlednom rade patrí vďaka samotnému Danielovi a Petrovi, ktorý je tým človekom, čo mi po prvýkrát doprial nie len jazdu, ale aj úžasné fotenie v krásnom GT-Rku. Ak si milovníkom áut, určite sleduj Peťov instagramový svet plný týchto krásnych strojov.

Všetky fotky, ktoré si mal/a možnosť vidieť, boli nafotené pomocou tela Canon 5D mark ll a objektívu Sigma 24mm f1.4 a následne prešli postprodukciou v programe Adobe Lightroom.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
2
Poslať správu
Možno vidím to, čo si nikdy nevidel a pritom stojím vedľa teba a pozeráme na rovnakú vec. Je to o predstavivosti, cítení, myslení, kreativite. Sadni, ľahni, prejdi sa. Nájdi správny uhol, ukáž ho svetu.Cíť sa u mňa ako doma, ja som Branislavisko, teší ma.

Chceš vedieť, keď Branislav Belko pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.