Tvoja perfektná jeseň: spríjemni si aj ten najsychravejší deň

Z každého kúta sa na nás rútia smutné správy o posledných slnečných dňoch a že sa máme nadobro rozlúčiť s babím letom, ktoré doteraz aspoň trošičku miernilo našu bolesť za horúcim júlom a augustom.

To, že pravé jesenné počasie ešte len prichádza však nemusí znamenať, že začne aj obdobie depkarčenia . A ako si teda zachovať teplo nielen v izbe ale aj na dušičke? Tu je zopár tipov:

1.) PreCÍŤ to!

A to doslova. K jeseni neoddeliteľne patrí vôňa jabĺk, škorice či zázvoru, a sviečok s touto tematikou sú plné pulty. Nielenže ti tieto milé maličkosti budú krásne rozvoniavať, je tiež vedecky dokázané, že majú upokojujúce účinky na psychiku ľudí. Pomôžu ti uvoľniť sa, relaxovať a ich jemné svetlo rozžiari chladné a tmavé večery (to potrebuješ, keďže tma je už po piatej). Okrem toho budú vhodné ako jesenná dekorácia bez väčšej námahy, no a v neposlednom rade horia - a oheň = teplo = to čo všetci chceme. Len opatrne!

Garantujem, že vonné sviečky ti pomôžu dostať sa do tej najjesennejšej nálady.

2.) Ďen D

Toto je presne ten deň, ktorý je celý len o tebe. Deň D-okonalej, D-ôležitej, D-uchaplnej, D-obrodružnej, D-ominantnej, D-krásnej (haha) baby, či D-ôvtipného, D-obrodružného, D-isciplinovaného, D-rahocenného chalana.

Najvhodnejší čas na takéto chvíľky pre seba je víkend alebo prázdniny, no ak náhodou nemáš prednášku alebo vyučovanie cez týždeň, môže to byť skvelá príležitosť ako sa nabiť do nasledujúcich dní. Lebo čo je lepšie ako namiesto starania sa o povinnosti, postarať sa o seba? A navyše - ak sa cítiš skvelo, vyzeráš skvelo a naopak 😉.

Začni svoj deň skvelými raňajkami a áno, všetci milujeme vajíčka so slaninou či waffle, no čím zdravšie raňajky si dáš, tým výživnejšie látky poskytneš svojmu telu a tak z nich môžeš čerpať krásu zdravie a energiu celý deň. Práve energiu môžeš využiť na cvičenie, beh či prechádzku, čítanie, hranie videohier alebo akékoľvek hobby, ktoré ťa baví a správne naladí ( aj keď by to malo byt iba scrollovanie instagramu - toto je tvoj deň!).

Čo však neoddeliteľne patrí k chladnejším dňom je horúci kúpeľ či sprcha. Vonné oleje, soľ do kúpeľa, sviečky a hudba zaručujú stopercentný zážitok aj z takejto jednoduchej veci. Nie je nič lepšie ako líhať si do postele s pocitom čistoty a uvoľnenosti. No a z pohľadu baby, aj s pocitom krásy. Preto pred, po alebo počas kúpeľa nesmie chýbať maska na vlasy alebo tvár a ak náhodou nemáš žiadnu po ruke (alebo nemáš finančný príjem) tu je môj typ:

Domáca maska pre chladom vysušenú tvár:

· 1čl. jogurtu

· 1čl. ovsených vločiek

· 1.čl medu

Všetko zmiešaj , nechaj pôsobiť 15 minút , zmy teplou vodou a nakoniec tvár opláchni ešte prúdom studenej vody. Pre dokonalosť nanes obľúbený krém.

3.) „Vrstvi!“ miesto „Zababuš sa!“

Chladné dni si vyžadujú viac vrstiev oblečenia a nielen naše mami ale aj počasie nás núti doslova sa nahúľať. Tento pojem však nie je dostatočne cool, a vrstvenie je predsa len trendom už nejaký ten rok! Preto miesto povestného babušenia sa (je to vôbec slovo?), poď vrstviť. A neostávaj len pri tielku pod pulóvrom, v tomto prípade je možné zájsť oveľa ďalej, skombinovať nekombinovateľné.

Rolák a nato letné šaty s tenkými ramienkami, svetre a sukne z pod ktorých trčia poriadne pančuchy, k tomu podkolienky či nadkolienky, košele pod mikinami, aj obviazané okolo pása, blejzre na svetríky a krátke koženkové a riflové bundy pod kabát - to je len pár tipov ako ozvláštniť svoj outfit, keď si už z trička a riflí trocha znudený, ale zároveň nemieniš trpieť chlad. Zistíš, že vo svojom šatníku máš nekonečne veľa možností a kombinácii a budeš sa tešiť na každé „zajtra“ kedy vyjdeš z domu ako najväčšia bomba.

Ak sa vrstvenia nebojíš, prikladám link na inšpiratívny článok:

50 Fall Outfit Ideas That Will Have You Excited For Cooler Weather

4.) Nohy v teple

Najdôležitejšie pre zahriatie ľudského tela, je mať hlavu a nohy v teple. Čiapky sú trendy, to je známa vec. No ponožky sa rok čo rok tešia čoraz väčšej obľube a to je kľúčové pre nás, čo sme schopní dať si aj tri páry, len nech máme preboha prsty v teple!

Nahé členky už našťastie nie sú jediná móda, ktorú blogerky propagujú. Vidíme čoraz viac zaujímavých a vtipných ponožiek, vykúkajúcich z tenisiek či opätkov, hrubých zimných topánok aj sandálov. Sú dostupné vo všelijakých materiáloch, veľkostiach a farbách, na doma aj na vonku.

Konečne sa nemusíš báť, že nebudeš správny fashionista ak si vezmeš ponožky. Naopak, nie si ním ak nejaké práve nemáš obuté! Bavlnené, bambusové, silonkové, sieťované, trblietavé, vysoké, nízke... priznajme si to, proste ich milujeme.

Skvelú kolekciu zaujímavých ponožiek má tento rok ZARA, rozkošné varianty nájdeš aj v H&M a v neposlednom rade je tu e-shop Happy Socks s limitovanou halloweenskou edíciou.

5.) Ale najprv ...

Jedlooo! Čo iné? Toto by malo byť na prvom mieste, no potrebovala som prilákať aj pozornosť všetkých fitness zástancov. Všetci ale vieme, že dobré jedlo je základ pre dobrú náladu a pri dnešných nekonečných možnostiach, kreativite a dostupnosti internetu takmer všade, dokážeš aj z ničoho vykúzliť úžasné, instagramu hodné pochúťky.

Ak si na sladké, tak ako ja , určite ti radosť spraví jednoduchý recept, ktorý nájdeš nižšie (sľubujem že je zdravý...asi). Hej, pri slove recept možno prestaneš čítať lebo si povieš, že variť nevieš, ale to fakt nemusíš.

No a ak ťa predsa len ingrediencie či postup odradia, to čo musíš určite vyskúšať je tento malý hack pre dokonale jesenne-chutiaci čaj (áno, aj čaj môže byť ešte jesennejší): priprav si džbán či veľký hrnček a sáčok obľúbeného čaju (najlepšie ovocný alebo čierny), vodu však daj zovrieť do hrnca spolu s kúskami jablka (nakrájané na menšie kocky), škoricovým drievkom a klinčekmi. Touto vodou potom čajík zalej pomocou sitka, aby zachytilo klinčeky a škoricu. Jablka nahádž dovnútra, bude to chutiť famózne!

Na tieto banánovo-škoricové lievance (12 kúskov) potrebuješ len:

· Ovsené vločky ( 1 a pol hrnčeka)

· Odmerka proteínu (ja som použila vanilkový)

· Vajíčko

· Škoricové korenie ( 1 pl.)

· Voda / Mlieko na doriedenie

Po zmixovaní všetkých ingrediencií iba pečieme na panvici potretej olejom, ako klasické lievance. Ja som svoje poliala levanduľovo-hruškovou novinkou od Dr. Oetker (do zmesi však vôbec nepridávam cukor, záleží ale na vás), pridala trocha nastrúhaných jabĺk, a posypala škoricou. Najlepšie chutia servírované s obľúbeným filmom!

.

.

.

Toto bolo mojích 5 typov, ak máš aj ty nejáke svoje osvedčené rady ako prežiť tieto sychravé a chladné dni, rada ich uvidím v komentároch.

Veď nakoniec tá jeseň nemusí byť až taká zlá. Čo myslíš? 🎃

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
1
Poslať správu

Chceš vedieť, keď indiana pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.