5 krokov, ktoré vám pomôžu rozbehnúť úspešný affiliate marketing

Affiliate marketing ako moderná, všestranná a najmä skutočne funkčná forma pasívneho zárobku láka stále viac ľudí.

Affiliate marketing Vyzerá ľahko – a do určitej miery to ľahké aj naozaj je. No aj keď to nie je žiadna „raketová veda“, určité zručnosti a znalosti by ste si najskôr predsa len mali osvojiť. Skôr, než sa do sveta provízneho predaja formou affiliate marketingu naplno ponoríte, prečítajte si našich 5 tipov, ako v tomto odvetví uspieť:

1. Zaregistrujte sa v renomovanej partnerskej sieti

Ak s affiliate marketingom ešte len začínate, je pre vás kľúčovým faktorom správny výber partnerov na spoluprácu. Nespoliehajte sa na to, že sa v tom naučíte chodiť celkom bez pomoci a nechajte sa v začiatkoch viesť nejakým overeným sprostredkovateľom. Ideálne sú na tento účel špecializované affiliate siete, ako napríklad medzinárodný portál TopOffers. Ako publisher, teda prevádzkovateľ stránky, si tu jednoducho zaregistrujete svoj účet a portál vám na základe najrôznejších parametrov prihrá tie najlepšie ponuky a príležitosti. Okrem toho, že vám proces hľadania a výberu vhodných inzerentov veľmi uľahčí, odselektuje tiež za vás množstvo podvodných a nevýhodných ponúk, ktoré na zelenáčov ako ste vy číhajú.

2. Majte reálne očakávania

Affiliate marketing je skutočne funkčná, legálna a pohodlná forma vedľajšieho zárobku cez internet. Ak vám však niekto bude sľubovať, že z vás bude vďaka províziám o pár mesiacov milionár, utekajte radšej kade ľahšie. Tajomstvo úspechu affiliate marketingu tkvie v trpezlivosti, vytrvalosti, neustálom zdokonaľovaní techník implementácie jednotlivých kampaní. Ak vytrváte, sami čoskoro uvidíte, ako vám každá nová skúsenosť otvára dvere k ďalším – a lepším príležitostiam. Nechcite všetko naraz a tešte sa aj z drobných úspechov. Až prídu tie veľké, budú chutiť o to sladšie.

3. Ostaňte pri tom, čo vám naozaj sedí

Našli ste mimoriadne výhodný affiliate program, no odvetvie, ktorého sa týka vám nič nehovorí? Skúsenosti vás časom naučia, že nie každá príležitosť sa dá aj reálne využiť. Ak chcete integrovať affiliate marketing na už fungujúcu stránku či blog, to najlepšie čo môžete urobiť je ostať verný svojej téme a štýlu. Ak píšete články o nízkonákladovom cestovaní a odrazu sa na vašich stránkach začnú objavovať kampane na mobily, vaši návštevníci vytušia, že tu niečo nesedí a prestanú váš obsah považovať za dôveryhodný. Paradoxne vám tak návštevnosť môže klesať a zo super ponuky nezískate žiaden osoh. Ak, naopak, svojim cestovaniachtivým čitateľom ponúknete výhodné kufre či letenky, zafixujú si váš blog ako miesto, kde si nie len dobre počítajú, ale aj nakúpia.

4. Nepodceňujte SEO

Ak ste si doteraz pri tvorbe vášho blogu či webu na SEO nepotrpeli, podľa hesla „dobré sa samo predáva“, je čas svoj prístup zásadne prehodnotiť. Ak chcete z affiliate marketingu naozaj ťažiť, je pre vás alfou a omegou dobrá návštevnosť a nič z toho, čo sme napísali v predchádzajúcich bodoch vám bez nej nepomôže. Okrem toho, že sa budete ďalej sústrediť na vytváranie kvalitného a hodnotného obsahu, začnite teda vkladať energiu aj do jeho optimalizácie. Sami rýchle uvidíte, aké jednoduché, ale najmä účinné to je.

5. Netlačte príliš na pílu…

Našli ste si spoľahlivú partnerskú sieť affiliate programov, vyselektovali tie najvhodnejšie príležitosti, dali ste si záležať na kvalitnom obsahu aj propagácii. S nadšením sledujete, ako vám na účet naskakujú prvé provízie – a zatúžite, aby ich bolo viac! A tak v priebehu pár týždňov počet kampaní na vašej stránke zniekoľkonásobíte...a ono to odrazu všetko ide dole vodou. Toto je veľmi bežná chyba, na ktorej si už v minulosti vylámal zuby nejeden začínajúci marketér. Hoci sa pohybujete vo virtuálnej sfére, nikdy nesmiete zabúdať, že vašou cieľovkou sú reálni ľudia z mäsa a kostí. Ak to preženiete, odoženiete ich a s nimi aj svoj úspech.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Andy Charlson – affiliate marketing specialist. Got his Psychological degree in The University Of Michigan. Specialized in affiliate marketing, content marketing, and display ads. Regularly published at TopOffers Blog

Chceš vedieť, keď charlson.andy pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.