Ateliér coworking - od starého skladu po útulný priestor ... 2.časť

Príbeh veľkej premeny zabudnutého miesta v areáli zváračského ústavu

Graffiti & chillout

Celú pravú stenu vstupného priestoru, okrem krásneho pásu okru, zdobili ešte aj kovové dvierka rôznej veľkosti a rozmiestnenia vedúce k ističom a poistkám. Toto vyriešili veľmi elegantne manžel s kamarátom Ferkom a za noc z celej steny vytvorili jedno veľké graffity. Spreje držia dokonca aj na okri 📷

Do pravého rohu sme vyrobili vyvýšené pódium, pokryli ho kobercom, položili naň gauč, konferenčný stolík, dve kreslá a chillout zóna bola na svete.

Kancelária MEB

Rýchlou premenou musela prejsť aj naša kancelária, keďže sme museli presťahovať veci z bývalého ateliéru a súčasne mať niekde aj funkčné pracovisko. Stĺp v kancelárií spolu s prievlakom dostal šedý náter, steny sme vybrúsili a natreli na bielo, všetky zavesené konštrukcie na čierno, obvodovú stenu obložili dreveným obkladom, podlahu pokryl koberec – HOTOVO, mohli sme sa sťahovať. S rekonštrukciou nám pomohli najmä rodičia, veľmi pekne im týmto ďakujeme.

Zelená stena a open space

V tomto čase bol zvyšný priestor ešte staveniskom, v zasadačke sme mali náraďovňu. Neďaleko nás zatepľovali panelák a vyhadzovali nepotrebné palety. Samozrejme sme si ich po opýtaní pár zobrali – ideálny materiál na našu zelenú kvetinovú stenu. Radiátory a všetky zavesené konštrukcie a potrubia dostali čierny náter, staré svietidlá sme prestriekali na strieborno, steny natreli na bielo. Oker ostal iba na okenných rámoch. Na sadrokartónovej stene pri hlavnom vstupe manžel vytvoril štruktúrovanú omietku imitujúcu pohľadový betón. Pracovnú časť open space-u pokryl koberec.

Finalizácia

Čakali na nás už len tie príjemnejšie veci – vytapetovať kuchynku a zasadačku, zavesiť u nás v kancelárií hojdačku, osadiť nástenné kuchynské police, vyrobiť policový systém v zasadačke pre projektor a začať zariaďovať. V open space pre coworking je aktuálne vytvorených osem pracovných miest, každé má svoj veľký stôl, stoličku a uzamykateľný box na PC. V prírodnom drevenom duchu zelenej steny sme tu vyrobili aj drevený nábytok na odkladanie prezúvok, dáždnikov a drevenú knižnicu, ktorá opticky člení priestor na dve menšie časti.

Ku každému pracovnému miestu prislúcha v kuchynke jedna skrinka. Medzi vybavenie kuchynky patrí chladnička, mikrovlnná rúra, rýchlovarná kanvica, dvojplatnička, pákový kávovar a mlynček na kávu. Je tu k dispozícií jedálenský stôl s troma stoličkami, ako aj barové sedenie za pultom. Do zasadačky sa pohodlne zmestia štyria ludia plus človek obsluhujúci projektor. Tento priestor je využívaný aj na telekonferencie, brainstorming, alebo telefonovanie jednotlivých členov coworkingu. V poslednom priestore, na samom konci ateliéru má manžel maliarsky ateliér spolu s malou dielňou.

Záhradka

Premena priestoru neostala len pri interiéri. V predzáhradke pod oknami sme umiestnili záhradné sedenie, kde si od jari do jesene zvykneme posedieť pri kávičke. Pohodovú idylku dopĺňa hamaka zavesená medzi dvoma brezami…

Aktuálne je v našom coworkingu 8 ľudí. Chodíme spolu na obedy, hráme šípky, kávičkujeme, alebo si z času na čas vymyslíme nejakú udalosť. Od varenia spišských pyrôh až po predvianočný večierok. Na večierku sa podávala kapustnica varená v paráku v predzáhradke v objeme 20 litrov 📷

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu

Chceš vedieť, keď eva.babuliakova pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.