Kam do hôr na Slovensku: Vol. 1 . Kľak 1358 m.n.m

Nebaví ťa už chodiť do prepchatých Tatier? Ale chceš navštíviť aj iné zaujimavé miesta? Tak čítaj...

Ak si ešte nepočul o tomto "instagramovom" kopci v Malej Fatre, tak určite stojí za návštevu. Je friendly aj k fyzicky menej zdatným turistom a za dve hodinky vieš byť bez problémov hore a kochať sa krásnymi výhľadmi na každú stranu. Najlepší prístup je autom z Fačkovského sedla, kde je veľké parkovisko a keď sa vyhladnutý vrátiš dole môžeš sa posilniť dobrými bryndzovými haluškami v kolibe. A ak si privstaneš a stihneš východ slnka, tak si užiješ takéto krásne divadlo.

Hore ťa vyvedie žltá turistická značka, chodník je nenaročný len zo začiatku ťa čaká celkom prudké stápanie. Odporúčam si zobrať dobré turistické topánky, pretože ťa môže prekvapiť kopec bahna a to že tvoja noha v ňom skončí zaborená kľudne až nad členok. Ak budeš mať šťastie tak chodník bude suchý, ale väčšinou to tak nebýva :).

Pre väčších dobrodruhov odporúčam na kopci prespať, vychutnať si západ a východ slnka, tak ako sme to urobili aj my. Netreba avšak zabudnúť, že sa nachádzaš v národnej prírodnej rezervácii, takže je to na tvoje vlastné riziko.

Taktiež si nezabudni pribaliť nejakú bundu, ak zdola vidíš nejakú tu oblačnosť, pretože počasie sa vie zmeniť v priebehu 10tich minút a môžeš sa ocitnúť v hmle.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
Mladý fotograf, cestovateľ, dobrodruh, bežec a taktiež aj študent.

Chceš vedieť, keď christos.heffner pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.