Dokážu Ant-man a the Wasp zaujať aj po veľkolepej nekonečnej vojne?

A zase ten Marvel. 3 filmy ročne. By jeden čakal, že sa toho už aj prejeme.

Najprv politický Black Panther, potom epickí Avangers: Infinity War. A teraz Ant-man. Tento krát však pôjde o veľmi uvolnenú, pohodovú a hlavne vtipnú jazdu. Také boli aspoň očakávania. Naplnili sa?

Vo všetkých článkoch k novinke Marvel sa všetci pýtajú: Zaujímalo vás kde bol Ant-man počas infinity war, kedže vo filme sa vôbec neobjavil? Nuž zaujímalo asi tak rok dozadu, kým nezačalo vychádzať milion článkov k Avengerom, kde bolo aj tak 999 999 krát spomenuté, že má domáce väzenie, kvôli udalostiam z Civil War. Toť mala odbočka kvôli blbým otázkam niektorých autorov.

Ako som spomínal, Scott v podaní Paul Rudd má domáce väzenie a jedinou útechou sú mu víkendové návštevy jeho dcéry. Náhle začne mat divné stavy/sny, ktoré ho vracajú do udalostí z prvej časti, kde sa mu podarilo dostať do quantum realmu. Opäť sa spojí s Hankom Pymom a jeho dcérou Hope, ktorí sa posledné dva roky snažili vybudovať stroj, ktorým sa dostanú do quantum realmu, aby sa pokúsili zachrániť ich manželku/matku Janet van Dyme, ktorá tam uviazla pred 30 rokmi. Do toho vstupujú záporáci Sonny a Ghost, ktorí sa Ant-manovi a spol snažia tieto plány prekaziť. Aj keď každý z iného dôvodu.

Marvel ani po 20 krát nezaváhal. Na ich prvý skutočný prešľap si budeme musieť ešte počkať. Ant man and the Wasp sa neberie nijak vážne a po všetkých tých katastrofických udalostiach spôsobených Thanosom je to príjemné spestrenie.

V prvom rade treba pochváliť hercov. Od Paul Rudda cez Michael Douglasa až po Michaela Peňu. Hlavne posledný menovaný si pre seba kradne každú jednú scénu, v ktorej sa objaví. Ak sa vám zdalo, že v prvej časti mohlo byť viac Luisových (Michael Peňa) historiek, tak v novom pokračovaní si ich užijete dva krát toľko. Scéna s vypočúvaním Luisa, je jedna z najvtipnejších, aké sa doteraz v Marvel filmoch objavili. Pevne verím, že sa raz v jednej scéne stretne Luis a Korg z Thor: Ragnarok. O niečo také nás Marvel proste nemôže ukrátiť.

Funguje aj chémia medzi Scottom a Hope van Dyme v podaní Evangellin Lilly, aj keď jej postava nemá vo filme až tak veľký priestor (aj napriek tomu, že sa jej meno dostalo do názvu filmu).

Záporáci. Samostatná kapitola marveloviek a zároveň aj najslabší článok. Za posledný rok nám však Marvel dal takých záporákov, že už toto tvrdenie neplatí. Všetko to začal Michael Keaton a jeho Voulture v Spiderman: Homecoming. Následne nás potešila Hela v Thor: Ragnarok. Killmonger v Black Pantherovi tiež nebol na zahodenie. No a Thanos? Ten si právom zaslúži titul najlepšieho filmového záporáka.

Ako dopadla Ghost? Dá sa povedať, že obstojne. Postava nie je vôbec plochá. Všetky jej pohnútky sú dobre vykreslené a podané s emóciami vďaka, ktorým ju dokážete pochopiť a cítiť s ňou. A Sonny v podaní Waltona Gogginsa? Ak ste videli novú Tomb Rider s Aliciou Vikander, kde si Walton tiež zahral záporáka, tak viete čo čakať. To isté hrá aj v Ant-Man and the Wasp. Neurazí ani nenadchne.

Ešte sa vrátim ku Quantum Realm. Toto prostredie bude klúčove pre udalosti Avengers 4, ktoré nás čakajú o rok. Preto nám tvorcovia dopriali bližší pohľad do tohto sveta. Tu si dovolím tvorcom aj vytknúť jednu veľku nelogickosť celého filmu. Niekoľko krát bolo povedané, že v Quantum Realm neexistuje čas, no Janet Van Dyme v podaní Michelle Pfeifer v ňom dokázala zostarnúť. A to nespomínam to, že ak tam už teda naozaj prežila 30 rokov, tak čo jedla???

Tvorcovia nás neukrátili ani o potitulkové scény. Čiže ani tento krát neodchádzajte pred záverečnými titulkami. Aj keď.. Po titulkové scény sú dve. Jedna odkazuje na avengers, no tá druhá je už len taký malý vtip, aj keď pre väčšinu to bude zlý vtip. Veď uvidíte.

Záverečné zhodnotenie? Viac ako dobré! Svetoví kritici tvrdia, že ide len o priemerné pokračovanie, ale nedajte sa oklamať do seba zahľadenými tajtrlíkmi. Áno, ak nemáte radi marvelovky, tak táto váš názor určite nezmení. Ak ich však ľúbite ako ja, tak sa určite Ant-man and the Wasp zaradí k vašim obľúbeným. Vtipy sú tu naozaj vtipné a nepôsobia rušivo. Príbeh možno nie je až tak silný, avšak nenudí a dokáže byť aj správne citlivý. Nemôžem dať nič iné ako 8/10.

Text je súčasťou Refresher Blogu, nie je redakčným obsahom. Administrátorov môžete kontaktovať na [email protected].

Ohodnoť blog
0
Poslať správu
...a kumšt nevyjde nazmar

Chceš vedieť, keď kulturnybarbar pridá nový blog?

Zadaj svoj mail a dostaneš upozornenie. Kedykoľvek sa môžeš odhlásiť.